OPĆINA OPRISAVCI
Gdje sam: Naslovnica | srt.8 [arhiva] [ online: 3][chat][ExcelEvid]
[max online: 56] Broj posjeta:
Čestitka
20.12.2013Javni poziv
13.12.2013


Pomoć novorođenoj djeci- Javni poziv
26.11.2013
JAVNI POZIV roditeljima djece rođene u 2013. godini

grbRH  
REPUBLIKA HRVATSKA  
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

grbOO

OPĆINA OPRISAVCI
Jedinstveni upravni odjel
OPĆINSKI NAČELNIK

Oprisavci, 25. studenog 2013. godine

JAVNI POZIV
RODITELJIMA NOVOROĐENE DJECE S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI


       Pozivaju se roditelji novorođene djece, koji imaju prebivalište na području općine Oprisavci da podnesu zahtjev za dodjelu financijske pomoći za djecu rođenu u 2013. godini.

       Pravo na financijsku pomoć ostvaruje se podnošenjem propisanog zahtjeva uz obvezno prilaganje dokumenata (uvjerenje MUP-a i preslika osobnih dokumenata) kako je navedeno u članku 5. Odluke o jednokratnoj financijskoj pomoći za novorođenu djecu u 2013. godini.

       Financijska potpora za novorođenu djecu isplatit će se iz proračuna općine Oprisavci za proračunsku 2013. godinu. Iznos financijske potpore iznosi 2.500 kuna po djetetu, a isplatiti će se u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva.

Preuzimanje: zahtjev | odluka

   ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA JE 15. SIJEČANJ 2014. GODINE!   Pomoć studentima - Javni poziv
26.11.2013
JAVNI POZIV studentima s područja općine Oprisavci

grbRH  
REPUBLIKA HRVATSKA  
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

grbOO

OPĆINA OPRISAVCI
Jedinstveni upravni odjel
OPĆINSKI NAČELNIK

Oprisavci, 25. studenog 2013. godine

JAVNI POZIV
STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI


       Pozivaju se studenti s područja općine Oprisavci da podnesu zahtjev za dodjelu financijske pomoći za akademsku godinu 2013./2014. Pravo na financijsku potporu/pomoć imaju svi redovni studenti koji su prvi puta upisali tekuću akademsku godinu te pohađaju visoko učilište, sveučilište, fakultet ili umjetničku akademiju u njegovom sastavu, veleučilište ili visoku školu, a imaju prebivalište na području općine Oprisavci.

       Pravo na financijsku potporu/pomoć studenti ostvaruju podnošenjem propisanog zahtjeva uz obvezno prilaganje dokumenata (uvjerenje ustanove i preslike osobnih dokumenata) kako je navedeno u članku 3. Odluke o isplati jednokratne financijske pomoći/potpore redovnim studentima s područja općine Oprisavci (akademska godina 2013./2014.)

       Financijska potpora studentima isplatit će se iz proračuna općine Oprisavci za proračunsku 2013. godinu. Iznos financijske potpore iznosi 1.000 kuna po studentu, a isplatiti će se na bankovne račune studenata do kraja siječnja 2014. godine.

Preuzimanje: zahtjev | odluka

   ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA JE 15. SIJEČANJ 2014. GODINE!   Ljekarna u Oprisavcima
1.10.2013
Svečano otvorena nova ljekarna u Oprisavcima!


      U utorak 1. listopada 2013. godine u 13 sati svečano je otvoren novouređeni poslovni prostor u "staroj zgradi općine" kraj poštanskog ureda, u kojemu je smještena ljekarna Marije Vinković, mr. pharm.

     Otvaranju ljekarne koju je blagoslovio vlč. Ivan Lenić, župnik župe Gospe brze pomoći iz Slavonskog Broda, u prisustvu vlč. Ivana Bešlića župnika iz Oprisavaca, te vlč. Jakoba Šunjare, župnika iz Svilaja, prisustvovali su brojni uzvanici i mještani, a svečanost otvaranja uvelike su obogatile članice Oprisavačke udruge žena "Smiljak", prigodno opremivši izloge novouređene ljekarne. Članice udruge žena Smiljak ujedno su priredile izložbenu postavu starina ovoga kraja u prostorijama na katu.

     Ovim putem gđa. Marija Vinković želi se zahvaliti svima koji su doprinjeli uspješnoj i brzoj realizaciji ovog projekta, pa u razgovoru s nama ističe:

     "Na prvom mjestu velika zahvala općinskom načelniku gospodinu Peji Kovačeviću za iznimno dobru suradnju i svesrdne napore koje je uložio da se ljekarna u ovako kratkom vremenu dovede u stanje funkcionalnosti. Ujedno, veliko hvala i gospođi Mariji Stojanović, zamjenici općinskog načelnika i predsjednici udruge žena "Smiljak", koje su prigodno u duhu starih slavonskih običaja opremile izloge ljekarne, i time doprinjele svečanosti otvaranja. Zahvaljujem se i našem županu gospodinu Danijelu Marušiću koji nas je posjetio netom prije ceremonije otvaranja, no zbog ranije preuzetih obveza nije mogao nazočiti samom činu otvaranja.

     Zahvaljujem se i svim poslovnim partnerima koji su radili na renoviranju poslovnog prostora ljekarne; gospodinu Josipu Babiću BIM-MONT koji je izvodio sve građevinske radove, zatim nadzornom organu gospodinu Zlatku Benkoviću, gospodinu Željku Juriću iz tvrtke ELEKTRO-INŽINJERING d.o.o. koji je izvodio radove na instaliranju klima uređaja, gospodinu Željku Sigurnjaku iz tvrtke ProSoft d.o.o. za informatičku podršku, gospodinu Dini Tandari iz tvrtke D2D POSLOVNI INTERIJERI, za unutarnje opremanje ljekarne, te svim svojim djelatnicima koji su mi na bilo koji način pomogli ostvariti ovaj cilj.

     Naposljetku ali ne manje važno, želim se zahvaliti i prethodnom načelniku općine Oprisavci gospodinu Antunu Jovičiću na izvrsnoj suradnji i pomoći pri prvim koracima u realizaciji ovog projekta."

     Ljekarna će s radom početi tijekom ovoga tjedna u radnom vremenu kako slijedi:

ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati
četvrtkom od 13 do 20 sati
te subotom od 8 do 13 sati
[poveznica na radno vrijeme]

Telefon za kontakt: 035/227-444
email: ljekarna.oprisavci@gmail.com

Pogledajte fotografije s otvaranja ljekarne.

Tomislav Zečević


Javni natječaj
1.10.2013
        Objava


        Na temelju Odluke o predmetu, broju i visini iznosa financiranja sustava za korištenje OIE u 2013. godini ("Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije”, broj 2/13) i točke I. Odluke o kriterijima odabira sredstava i o provedbi Natječaja u projektu „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) kod fizičkih osoba na području Brodsko-posavske županije za 2013. godinu ("Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije”, broj 10/13), Brodsko-posavska županija objavljuje

JAVNI NATJEČAJ za prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Brodsko-posavske županije u sufinanciranju projekta POTICANJE KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE (OIE) KOD FIZIČKIH OSOBA NA PODRUČJU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 2013. GODINU-ČETVRTI KRUG
Obavijest
26.8.2013
Promjene u Zakonu o vodama - moguća priključenja objekata bez građevinske dozvole!


Pogledajte fotografije         Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o vodama i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju vodnog gospodarstva (NN 56/13), promijenile su se dvije bitne stvari vezano za priključenje građevina na vodovodnu mrežu.

         Slijedom navedenog od 18. svibnja 2013. godine na vodovodnu mrežu se mogu priključiti i građevine koje nemaju građevinsku dozvolu!

         Nadalje, u spomenutim izmjenama Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnog gospodarstva, ukinute su odredbe o obvezi plaćanja naknade za priključenje jedinicama lokalne samouprave, što za područje općine Oprisavci znači 1.500 kuna jeftiniji priključak!

         Iz iskustava onih koji su se na području naše općine nedavno priključili na vodovodnu mrežu, proizlazi da je cijena priključka sada oko 4.000 kuna, što je gotovo duplo jeftinije nego što je to bio slučaj s ukupnim troškom priključka iz kolovoza prošle godine.


Zahtjevi za priključenje na vodovodnu mrežu podnose se tvrtki VODODOD d.o.o., Zrinska 25, Slav. Brod

Za priključak na vodovodnu mrežu potrebno je dostaviti samo kopiju plana iz katastra!

Načini financiranja priključka prema tvrtki VODOVOD d.o.o.
 1. plaćanje gotovinom ili jednokratno svim karticama na blagajni Vodovod d.o.o. Slavonski Brod, Zrinska 25
 2. plaćanje na rate (maksimalno 4) uz predaju javnobilježnički ovjerene bjanko zadužnice. Prvi obrok naplativ je odmah, a na preostale obroke se obračunava kamata od 6% godišnje. Ukoliko vlasnik građevine ne uplati dva uzastopna mjesečna obroka gubi pravo obročne otplate i cjelokupni preostali dug Vodovod d.o.o. Sl. Brod naplatiti će prisilnim putem.
 3. plaćanje karticama na rate
 • AMERICAN EXPRESS - do 6 rata
 • MASTER CARD (samo RBA*) - do 24 rate
 • VISA (samo RBA*) - do 24 rate
 • DINERS - do 12 rata
 • MAESTRO na rate (samo RBA*) do 36 rata
 • (*RBA=Raiffeisenbank Austria)  Akcija Hrvatskog Crvenog križa
  28.8.2013
  Dragovoljno darivanje krvi - Daruj krv, spasi život!!


        U srijedu 28. kolovoza 2013. godine u vremenu od 800 do 1100 sati u prostorijama općine Oprisavci organizirano je dragovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinskog odbora Crvenog Križa općine Oprisavci.

       Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se ova akcija oglasi na što više mjesta i što većem broju ljudi, a u prvom redu Gradskom društvu Crvenog križa Slavonski Brod, te njihovim djelatnicama koje obavljaju poslove pomoći starim i nemoćnim osobama na području naše Općine. Također se zahvaljujemo i gospodinu Peri Grgić te gospođici Tatjani Kolobarić za izvrsno organiziranu najavu i provedbu ove humanitarne akcije.

          Pozivu na dobrovoljno darivanje krvi ovaj se puta odazvalo 20 darivatelja, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo, te s ponosom i zahvalnošću objavljujemo njihova imena:

  1. Alasić Antun, Janka Matka 4
  2. Alasić Miroslav, Oprisavci 223
  3. Benošić Mato, Stružani 18
  4. Blažević Nikolina, Novi Grad 42
  5. Blažević Željka, Novi Grad 38
  6. Dumendžić Ivan, Svilaj 60
  7. Cvijanović Gordana, Oprisavci 176
  8. Galović Ankica, A. Stepinca 112
  9. Jelić Gordana, Trnjanski Kuti 89
  10. Kopčić Nikola, Oprisavci 179
  11. Kovačević Pejo, Oprisavci 265 (općinski načelnik)
  12. Kurkutović Danijela, Oprisavci 118B
  13. Njivojda Marin, Oprisavci 141
  14. Skorupski Reza, Poljanci 72
  15. Šulc Tomislav, Trnjanski Kuti 42
  16. Terzić Dražen, Svilaj 8C
  17. Trepšić Manda, Prnjavor 52A
  18. Trepšić Mirko, Stružani 17
  19. Vuković Ivan, Oprisavci 128
  20. Zečević Lidija, Trnjanski Kuti 122
  Predsjednik Općinskog društva Crvenog križa općine Oprisavci
  Tomislav Zečević


  Poljoprivreda
  27.08.2013

  APZ_znak-logo_small
    Brodsko-posavska županija
    - svim poljoprivrednicima -

   Poštovani,

          kako bi ubrzali raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem Agencija za poljoprivredno zemljište organizira informativnu kampanju o provedbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 39/13) i pripadajućih podzakonskih akata i Uredbe o obrascu i načinu vrednovanja Gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj  66/13). 

          Djelatnici Agencije za poljoprivredno zemljište održat će prezentaciju za poljoprivrednike i predstaviti sve novosti  Zakona o poljoprivrednom zemljištu te procedure za njegovu provedbu.

          Stoga Vas pozivamo na prezentaciju koja će se održati u Brodsko-posavskoj županiji u

  srijedu, 4. rujna 2013. u 13 sati, u  Slavonskom Brodu,
  u Županijskoj vijećnici, Petra Krešimira IV br. 1

   

          Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

          S poštovanjem,                                                                        

  RAVNATELJICA
  dr. sc. Smiljana Goreta Ban


  Akcija Hrvatskog Crvenog križa
  21.8.2013
  Dragovoljno darivanje krvi - Spasi život - daruj krv!


  Općina Oprisavci
  Oprisavci 174A, 35 213 Oprisavci

        U srijedu, 28. kolovoza 2013. godine u vremenu od 800 do 1100 sati u prostorijama općine Oprisavci Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinski odbor Crvenog Križa općine Oprisavci, organiziraju dragovoljno darivanje krvi.        Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se odazovu ovom nadasve humanom pozivu!

     Javni natječaj
  25.7.2013
          Objava


          JAVNI NATJEČAJ za prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Brodsko-posavske županije u sufinanciranju projekta POTICANJE KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE (OIE) KOD FIZIČKIH OSOBA NA PODRUČJU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 2013. GODINU-DRUGI KRUG

  Javni natječaj
  Izjava prijavitelja
  Prijavni obrazac
  Zahtjev za povrat


  Financijsko izvješće
  8.7.2013
  Pogledajte uvećani prikaz


  Zakon o javnoj nabavi
  24.6.2013


  Općinsko vijeće
  18.6.2013
  Konstituirano Općinsko vijeće

          17. lipnja 2013. godine u Općinskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Oprisavci na kojoj je većinom (7/13) glasova vijećnika za predsjednika Općinskog vijeća u mandatu 2013.-2017. godine izabran Franjo Klenuk (HSLS).

          „Svi projekti koji su zacrtani od bivše i sadašnje vlasti, pa i projekti koji su se spominjali u predizbornoj kampanji dolaze u obzir i biti će razmatrani. Prioritet će imati oni koji su slični jer ćemo ih lakše izrealizirati. Ne možemo se samo osloniti na proračun općine koji nije velik, nego ćemo morati što više novca izvući iz fondova EU“, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Franjo Klenuk.

          Dobroj suradnji nada se i načelnik Pejo Kovačević (SDP) i njegova zamjenica Marija Stojanović (SDP) koji najavljuju dodatno ulaganje u poboljšanje uvjeta života na selima kao i nastavljanje realizacije započetih projekata.

          U Općinskom vijeću Oprisavaca koje broji 13 vijećnika HDZ zajedno s koalicijskim partnerima HSS-om i HSLS-om, ima većinu odnosno sedam vijećnika, dok SDP zajedno s jednim vijećnikom HNS-a ima šest vijećnika.

          Općinsko vijeće općine Oprisavci čine: Antun Jovičić (HDZ), Sanja Jaredić (HDZ), Mato Vuković (HDZ), Zdravko Katalinić (HDZ), Antun Kovačević (HSS), Mijo Uremović (HSS), Franjo Klenuk (HSLS), Mijo Vladić (SDP), Stjepan Novoselović (SDP), Stjepan Živković (SDP), Stipo Džambo (SDP), Stjepan Kurkutović (SDP), te Matej Kolobarić (HNS).  POZIV članovima Općinskog vijeća na konstituirajuću sjednicu
  13.6.2013
  Pogledajte uvećani prikaz


  IZBORI 2013.
  19:30 - 2.6.2013


  REZULTATI IZBORA DRUGOG KRUGA GLASOVANJA
  za općinskog načelnika Općine Oprisavci - 2. lipnja 2013. godine


  Za općinskog načelnika ukupno je glasovalo 1.324 birača (61,35%), od toga 1.307 važećih listića (98,72%), te 17 nevažećih (1,28%).

  Rezultat glasovanja je slijedeći:
  1. Kandidat SDP-a Pejo Kovačević dobio je: 755 glasova 57,02%
  2. Kandidat HDZ-a HSS-a i HSLS-a Antun Jovičić dobio je: 552 glasa 41,69%
          Načelnik Općine Oprisavci u mandatu 2013.-2017. godine je: PEJO KOVAČEVIĆ

          


    Izvor: DIP


  IZBORI 2013
  22.5.2013


  IZBORI 2013.
  23:00 - 19.5.2013


  REZULTATI IZBORA
  za članove općinskog vijeća i općinskog načelnika Općine Oprisavci - 19. svibnja 2013. godine

  Izlaznost: 57,01% od toga 97,31% važećih listića

  Za općinsko vijeće ukupno je glasovalo: 1.228 birača, od toga važećih listića 1.192 (36 nevažećih = 2,93%)
  Za općinskog načelnika ukupno je glasovalo: 1.228 birača, od toga važećih listića 1.195 (33 nevažeća = 2,69%)

  1. SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE: 391 glas 32,80% (5 vijećnika) | Pejo Kovačević: 411 glasova 34,39%
  2. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA: 351 glas 29,45% (4 vijećnika) | Antun Jovičić: 336 glasova 28,12%
  3. HRVATSKA SELJAČKA STRANKA: 153 glasa 12,84% (2 vijećnika) | Antun Kovačević: 145 glasova 12,13%
  4. HRVATSKA SOCIJALNO-LIBERALNA STRANKA: 115 glasova 9,65% (1 vijećnik) | Franjo Klenuk: 130 glasova 10,88%
  5. HRVATSKA NARODNA STRANKA: 85 glasova 7,13% (1 vijećnik) | Matej Kolobarić: 81 glas 6,78%
  6. HRVATSKA STRANKA PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ: 73 glasa 6,12% (0 vijećnika) | Antun Luketić: 54 glasa 4,52%
  7. HRVATSKI DEMOKRATSKI SAVEZ SLAVONIJE I BARANJE: 24 glasa 2,01% (0 vijećnika) | Ivica Ostojčić: 38 glasova 3,18%

          U drugi krug izbora za općinskog načelnika Općine Oprisavci 2. lipnja 2013. godine idu:

          Pejo Kovačević SDP - s osvojenih 411 glasova i Antun Jovičić HDZ - s osvojenih 336 glasova  Službeni rezultati Općinskog izbornog povjerenstva za izbor Općinskog vijeća
  Službeni rezultati Općinskog izbornog povjerenstva za izbor Općinskog načelnika
    Izvor: DIP


  IZBORI 2013.
  23.04.2013
  grbRH  
  REPUBLIKA HRVATSKA  
  BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

  grbOO

  OPĆINA OPRISAVCI
  Općinsko izborno povjerenstvo

  Oprisavci, 22. travnja 2012. godine

  O B A V I J E S T
  kandidatima za općinskog načelnika i člana predstavničkog tijela, te njihovim zamjenicima


          Ovjera očitovanja kandidature za općinskog načelnika i člana predstavničkog tijela, te njihovih zamjenika pred izbornim povjerenstvom obavljat će se u sjedištu Općine Oprisavci, Oprisavci 174A u slijedećim terminima:

  - od utorka 23. do petka 26. travnja 2013. godine; svaki dan od 730 do 1530 sati,
  - subota 27., i nedjelja 28. travnja 2013. godine; od 1000 do 1300 sati,
  - ponedjeljak 29. i utorak 30. travnja 2013. godine; od 730 do 1800 sati,
  - srijeda 1. svibnja 2013. godine; od 900 do 2000 sati,
  - četvrtak 2. svibnja 2013. godine; od 900 do 2400 sata.

          Prijedlozi lista za izbor članova predstavničkog tijela i kandidata za općinskog načelnika, te njihovih zamjenika moraju biti zaprimljeni u nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije do četvrtka, 2. svibnja 2013. godine do 24:00 sata.

    Predsjednik općinskog izbornog povjerenstva
  Mirko Vilajtović  - stranica br. 8 -