OPĆINA OPRISAVCI
Gdje sam: Naslovnica | srt.9 [arhiva] [ online: 1][chat][ExcelEvid]
[max online: 56] Broj posjeta:
Čestitka
22.12.2014Objava sklopljenih ugovora u 2014. godini
31.12.2014


MUP RH - Akcija "MIR I DOBRO"
22.12.2014
VAŽNA OBAVIJEST!

      Upozoravamo mještane naselja u općini Oprisavci da je u vrijeme božićnih blagdana u sklopu operativne akcije Mir i dobro, zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava!

      Djelatnici policije prisustvovati će noćnim misnim slavljima
(polnoćke) i aktivno raditi na prevenciji i sprječavanju korištenja pirotehničkih sredstava, te poduzimati zakonom propisane mjere protiv osoba koje budu remetile javni red i mir te ugrožavale opću sigurnost građana i imovine!
Načelnik PP Vrpolje: Zdravko Turčić


Slavonijatrans
17.12.2014
Tehnički pregled traktora

 


 

OBAVIJEST

       Obavještavamo žitelje općine Oprisavci da će "SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI" d.o.o. i "CROATIA OSIGURANJE " d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica u ponedjeljak 5.1.2015. godine u Oprisavcima, u prostorijama upravne zgrade Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u Oprisavcima.

Voditelj STP-a: Franjo Stanić


HRVATSKE VODE - APEL
11.12.2014
Oštećenja nasipa od djelovanja štetočina

       U posljednje vrijeme uočen je veći broj pojava mjestimičnog oštećenja savskog obrambenog nasipa djelovanjem štetočina (lisice, vidre, štakori...). Ove pojave najčešće su jazbine i tuneli koje ove i druge štetočine kopaju u nožici nasipa s vodne ili zaobalne strane. Kako štetočine istovremeno, radi svoje zaštite ulaze u jazbine zakamufliraju, ovakva je oštećenja vrlo teško uočiti.

      Stoga lovačkim i ribičkim udrugama na području općine Oprisavci ukazujemo na opasnost koja kod pojave velikih voda rijeke Save može proisteći iz ovakvih oštećenja. Molimo da članovi lovnih i ribolovnih udruga, kao i svi ostali stanovnici općine koji uoče ovakve pojave, o uočenom jave našoj Vodnogospodarskoj ispostavi na tel: 446-139, kako bismo na vrijeme izvršili sanaciju, te tako preventivno spriječili štetne poslijedice.


Voditelj VGI: Davorin Piha, dipl.građ.inž.


Savjetodavna služba
27.11.2014
Održiva upotreba pesticida

     Izobrazba o održivoj upotrebi pesticida


       Izobrazba će se održavati u prostorijama Općine Oprisavci 16. 17. i 18. prosinca 2014. godine u vremenu od 10:00 do 14:20 sati. Planirani broj polaznika: 25. Predavači: Mara Maglić, Mladen Konjević, Vera Novaković.

       Više informacija možete dobiti putem telefona, na broj 227 087.


Slavonijatrans
27.11.2014
Tehnički pregled traktora

 


 

OBAVIJEST

       Obavještavamo vas da će "SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI" d.o.o. i "CROATIA OSIGURANJE " d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica u srijedu 3.12.2014. godine u Oprisavcima, u prostorijama upravne zgrade Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u Oprisavcima.

Voditelj STP-a: Franjo Stanić


Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH
17.11.2014
Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

      k.č.br. 61 u k.o. Poljanci, oranica „ĐURINKA“
      k.č.br. 381 u k.o. Prnjavor Slavonski, oranica „ADROVAČA“


Ekologija
13.11.2014
Dobre prakse suradnje javnih ustanova za zaštitu prirode i poljoprivrednika

       Ministarstvo zaštite okoliša i prirode putem Projekta integracije u EU Natura 2000 - NIP u suradnji s konzorcijem AVALON Foundation iz Nizozemske, öKL iz Austrije i udruge Ecologica  te uz podršku Javne ustanove Natura Slavonica, Općine Oprisavci i Brodskog ekološkog društva-BED-a organizirali su radionicu pod nazivom

“Dobre prakse suradnje javnih ustanova za zaštitu prirode i poljoprivrednika”

      Radionica je održana 12. studenog 2014., s početkom u 11:30 sati u prostorijama općine Oprisavci, a bila je namjenjena djelatnicima javnih ustanova za zaštitu prirode, poljoprivrednicima te vlasnicima turističkih i ugostiteljskih objekata a na njoj je predavala i gđa. Johanna Huber, austrijska konzultantica za ruralni razvoj i zaštitu prirode koja ima bogato iskustvo u radu s austrijskim poljoprivrednicima i javnim ustanovama za zaštitu prirode. Oprisavci su izabrani za mjesto održavanja jedne od 4 radionice na području Hrvatske radi dugogodišnje uspješne suradnje raznih sudionika na značajnom krajobrazu Gajna.

      Cilj radionice bio je pokazati dobre primjere suradnje između javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim područjima prirode i poljoprivrednika te načine na koje se ovakvi primjeri mogu primijeniti na lokalnu situaciju. Primjeri uključuju npr. osmišljavanje, brendiranje i prodaju proizvoda baziranih na prirodnim vrijednostima zaštićenih područja prirode, korištenje mjera ruralnog razvoja i slično.Igraonica
4.11.2014
Otvorena dječja igraonica PČELICA u zgradi Općine Oprisavci

      U potkrovlju zgrade Općine Oprisavci sinoć je svečano otvorena dječja igraonica „Pčelica“. Riječ je o jedinstvenom mjestu u kojem će svako dijete biti u potpunosti animirano i sretno.

      Općina je za adaptaciju 80 kvadrata potkrovlja i nabavku potrebnog interijara s igračkama uložila iz proračuna 35.000 kuna. Na projektu se dugo radilo, a najintenzivnije početkom ove godine. Igraonicu će voditi Udruga „Leptir“ iz Donjih Andrijevaca koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom, a tu činjenicu potvrđuju i igraonice otvorene u Donjim Andrijevcima i u Velikoj Kopanici. „Potrebe za jednom ovakvom radionicom postoji jer mnogo roditelja radi i nema gdje ostaviti djecu na čuvanje, ova radionica će biti dobar temelj djeci za predškolski odgoj. Igraonica bi mogla prerasti i u dječji vrtić", kazao je načelnik, Pejo Kovačević. [slike]Akcija Hrvatskog Crvenog križa
21.10.2014
Dragovoljno darivanje krvi - Daruj krv - SPASI ŽIVOT!


HRVATSKI CRVENI KRIŽ
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLAVONSKI BROD
OPĆINSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OPĆINE OPRISAVCI

      U srijedu, 22. listopada 2014. godine u vremenu od 1700 do 1900 sati u prostorijama općine Oprisavci Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog Križa općine Oprisavci, organiziraju dragovoljno darivanje krvi.

      Pozivamo sve dobre ljude da se odazovu ovoj humanoj akciji i daruju krv. Za lječenje bolesnih u našoj Brodskoj bolnici za 2014. godinu moramo osigurati 4.000 doza krvi. To je iznimno veliki broj koji možemo ostvariti samo ako se odazovu svi koji mogu darovati krv.

      Krv mogu darivati samo zdravi ljudi. Prije darivanja krvi svatko prođe kratki lječnički pregled. Darovanu količinu krvi organizam darivatelja nadoknadi vrlo brzo bez ikakvih posljedica. Nakon darivanja krv u transfuziji prolazi različita testiranja kako bi se utvrdilo može li se koristiti kao lijek. Na taj način se vrši i dodatna kontrola zdravlja onoga tko je krv darovao, a to može biti vrlo korisno za darivatelja, poglavito da se u ranoj fazi otkrije neki zdravstveni problem kojeg darivatelj nije bio svjestan.

      ODAZOVITE SE DARIVANJU KRVI JER DARUJUĆI KRV DANAS, OSIGURAVATE SEBI, SVOJOJ OBITELJI, SVOJIM SURADNICIMA I PRIJATELJIMA TAJ NEZAMJENJIVI LIJEK SUTRA, KAD NEKOM OD VAS ZATREBA!

      HVALA U IME SVIH KOJIMA ĆETE DARUJUĆI KRV SPASITI ŽIVOT!

HRVATSKI CRVENI KRIŽ
Kultura
15.10.2014
Članovi KUD-a “Berislavić” iz Novog Grada gostovali u Bačkom Monoštoru u Republici Srbiji.

      Članovi KUD-a “Berislavić” iz Novog Grada sudjelovali su na manifestaciji “U susret zavitnom danu” koja je održana protekle subote u Bačkom Monoštoru, mjestu u Republici Srbiji u Vojvodini. Bila je to prilika za promociju plesova Brodskog Posavlja ali i jedinstvena promocija naše Općine.

      Zasnovan na čudesnom događaju, tijekom ratne 1944. godine, u Bačkom Monoštoru se tradicionalno 13. listopada svake godine svečano slavi Zavitni dan. Utemeljen je za župnikovanja Matiše Zvekanovića, kada je u prijetećim ratnim okolnostima 1944. odlučeno da partizansko-rusko topništvo sravni Monoštor, kako bi se neprijateljskim trupama onemogućilo da se utabore u ovom mjestu. Zapovjeđena je evakuacija sela, mještani su se skrivali po obližnjim salašima, a veliki broj starih i onih koji se nisu htjeli odvojiti od svojih imanja, ipak je ostao u selu.

      Na poziv župnika svi su se seljani okupili u crkvi sv. Petra i Pavla. Župnik je zaiskao od Boga i Gospe pomoć za selo na koje se imalo sručiti veliko zlo. I župnik i seljani molili su Boga i Gospu tijekom cijele noći da ih poštedi velikog zla. Sutradan, molba im je uslišena: generali su ipak promijenili nakanu, partizansko-ruske snage nisu sravnile selo, a u znak zahvalnosti Monoštorci su se zavjetovali da će svake godine 13. listopada točno u podne svetom misom zahvaljivati Bogu i Gospi za spasenje.Javna bagatelna nabava - izgradnja mrtvačnica u Svilaju, Prnjavoru i Novom Gradu
6.10.2014
        
       1. faza izgradnje mrtvačnica u Novom Gradu (k.č.br. 298. u k.o. Novi Grad), Prnjavoru (k.č.br. 192. u k.o. Prnjavor) i Svilaju (k.č.br.57. i 384. u k.o. Svilaj)

Poziv za dostavu ponude
Ponudbeni list
Troškovnik
Projekt kanalizacije, struje i temelja
Građevinska dozvola Svilaj
Građevinska dozvola Prnjavor
Građevinska dozvola Novi Grad


Novi nazivi ulica i kućni brojevi u Oprisavcima
23.9.2014
Novi nazivi ulica i kućni brojevi u Oprisavcima

       OBAVIJEST MJEŠTANIMA NASELJA OPRISAVCI

       U tijeku je podjela (uručenje) rješenja o novim nazivima ulica i kućnim brojevima posjednicima u naselju Oprisavci. Ukoliko se tijekom slijedeća dva dana ne zateknete kod kuće da bi preuzeli rješenje i kućni broj (pločicu s brojem i tiple/vijke za učvršćivanje), iste uvijek možete preuzeti u prostorijama Općine Oprisavci.

       Pozivamo sve posjednike naselja Oprisavci da u što kraćem roku postave nove pločice s kućnim brojevima, odnosno uklone stare pločice kućnih brojeva!       U ovoj tablici možete vidjeti koji vam je kućni broj dodjeljen, uz napomenu da su vlasnici/posjednici iz evidencije katastarskog operata i možda nisu usklađeni sa stvarnim stanjem. [TABLICA]Obavijest
16.9.2014Lokalna zajednica
10.9.2014
11. sjednica OV

      Na jučerašnjoj 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Oprisavci jednoglasno je doneseno i usvojeno nekoliko Odluka. Odlučeno je kako se ide u opremanje unutrašnjosti novog Doma u Oprisavcima čiji se završetak radova očekuje do prosinca ove godine. Općinski vijećnici su jednoglasno donijeli odluku kako se ide u javnu nabavu za kupovinu stolova i stolica za 500-tinjak osoba. Predviđeno je kako će Općinu ova nabavka koštati 250.000,00 kuna.

      Uz ovu, donesena je i Odluka za javnu nabavu za opremanje dječje igraonice u Oprisavcima koja će biti smještena u jednom dijelu potkrovlja zgrade Općine. Procijenjena vrijednost potrebne opreme je 25.00,000 kn, a kada se igraonica uredi dat će se na upravljanje Udruzi Leptir iz Donjih Andrijevaca koja već ima iskustava na istim projektima.

      Vijećnici su raspravili i o pristiglim ponudama za izgradnju mrtvačnica u Prnjavoru i Novom Gradu. Odlučeno je kako će se ovi objekti raditi u etapama ovisno o raspoloživim sredstvima u Općinskom proračunu.

      Predložena Odluka o zamjeni nekretnina k.č.br. 81/1 k.o. Svilaj u vlasništvu Općine za k.č.br. 385/3 u k.o. Svilaj u vlasništvu Terzić Mate i Terzić Kate, skinuta je s dnevnog reda i poslana na razmatranje Mjesnom odboru Svilaj. Ovdje je riječ o zamjeni zemljišta u svrhu izgradnje mrtvačnice u Svilaju, a konačnu riječ o ovome dat će VMO Svilaj.

      Razmatran je i zahtjev trgovačkog društva Runolist iz Vrpolja o suklađenju cijena usluga odvoza komunalnog otpada. Runosti je prema općini poslao zahtjev za poskupljenjem usluga zbog kako su u zahtjevu naveli, povećanje troškova deponiranja otpada. O njihovom zahtjevu će se načelnik naknadno očitovati nakon što se konzultura s načelnicima susjednih općina.

      Usvojeno je i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna općine za prvih šest mjeseci ove godine. Utvrđeni su prihodi i primici u iznosu od 1.712.252,70 kn, a rashodi u iznosu od 1.295.159,65 kn. Općina najviše nenaplaćenih potraživanja ima u stavci prihoda od imovine (zakup poljoprivrednog zemljišta) u iznosu od 298.704,69 kn, a veliki broj građana duguje i komunalnu naknadu.

      Općinski vijećnici donijeli su i odluku o novčanoj pomoći Ivici Kovačeviću kojemu je uginulo pet ovaca usljed napada divljih zvijeri ili pasa lutalica. Njemu će općina dodijeliti jednokratnu pomoć u iznosu od 3.000,00 kn.Poljoprivreda
2.9.2014
Državno natjecanje u oranju - Požega 2014.

       Obavještavamo zainteresirane da će se u subotu, 13. rujna 2014. godine u Požegi, na ratarskoj površini Poljoprivredno – prehrambene škole, održati 12. Državno natjecanje u oranju.

      S tim u vezi, Općina Oprisavci organizirati će besplatan prijevoz svima koji žele posjetiti ovu manifestaciju, te poziva zainteresirane da se prijave za odlazak. Prijave će se zaprimati do 11. rujna putem telefona 035 227 501, ili na email opcina-oprisavci@sb.t-com.hr

 

 

 

Općinski načelnik: Pejo Kovačević


PODJELA UDŽBENIKA
1.9.2014
Obavijest za roditelje učenika osnovnih škola - VAŽNO!

      Obavještavamo roditelje učenika osnovnih škola na području općine Oprisavci da će podjela udžbenika biti organizirana
u četvrtak, 4. rujna od 8 do 11 sati u zgradi općine Oprisavci.

      U isto vrijeme biti će organizirano preuzimanje radnih bilježnica za one koji su iste naručili preko tvrtke DIDACTA d.o.o.


      MOLIMO VAS DA VIJEST O OVOME PRENESETE ŠTO VEĆEM BROJU LJUDI ZA KOJE ZNATE DA IMAJU DJECU KOJA POHAĐAJU OSNOVNU ŠKOLU NA PODRUČJU OPĆINE OPRISAVCI!

Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH
26.8.2014
Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

      k.č.br. 324/2 u k.o. Oprisavci
      


Ambulanta Oprisavci
25.8.2014
Radno vrijeme

       Od ponedjeljka, 25. kolovoza 2014. ambulanta u Oprisavcima radi po redovitom radnom vremenu koje možete vidjeti ovdje.Novi nazivi ulica i kućni brojevi u Oprisavcima
25.8.2014
Novi nazivi ulica i kućni brojevi u Oprisavcima

       31. ožujka 2014. godine na 8. sjednici općinskog vijeća općine Oprisavci, donesena je Odluka o imenovanju ulica na području općine Oprisavci u kojoj između ostalog stoji:

Članak 1.
Ovom Odlukom imenuju se slijedeće ulice na području općine Oprisavci:

 1. U  naselju Oprisavci imenuju se ulice:
 1. Trg Svetog Križa“ - obuhvaća katastarske čestice dio 2209/1, dio 2221, 1265, 1266, 1270, 1271/1, 1271/2, 1276, 1277, 1281, 1282, 1285/1, 1285/2, 1286/1, 1286/2, 1884/3, 1884/2, 1884/1, 1886, 1885, 1887/1, 1887/2, 1089, 1091, 1092, 1093, 1094/1, 1097, 2209/2 i 1099.
 2. Ulica hrvatskih velikana“ - od trga prema Bickom Selu
 3. Savska ulica“ -  od trga prema Svilaju
 4. Ulica hrvatskih branitelja“-  od trga prema Poljancima

       S tim u svezi, općina Oprisavci u postupku je nabave kućnih brojeva (standardizirane pločice 20x15 cm s kućnim brojem i nazivom ulice) koje će se zajedno s rješenjima o (novom) kućnom broju tijekom rujna podijeliti svim vlasnicima-posjednicima naselja Oprisavci. Nabava pločica kućnih brojeva financira se iz proračuna općine odnosno besplatna je za žitelje Oprisavaca.

       Iz izjave o sukladnosti materijala:

       Ploče za označavanje kućnih brojeva proizvode se u dimenziji 20x15 cm, iz aluminijskog lima debljine 2 mm. Podloga se mehanički i kemijski obrađuje te priprema za lakiranje. Lakiranje se vrši u lakirnici u kontroliranim uvjetima. Standardna boja podloge za kućne brojeve je tamno plava. Izrada natpisa na ploči oznake kućnog broja izrađuje se iz reflektirajuće EG folije renomiranih proizvođača tehnikom kompjuterskog izrezivanja. Oznake kućnih brojeva isporučuju se sa vijcima i tiplama za montažu.


       Molimo mještane naselja Oprisavci da o prethodno navedenom obavijeste što veći broj ljudi, da se izbjegne da netko ovih dana ulazi u proceduru promjene dokumenata na adresu koja će u kratkom vremenu biti nevažeća! U takvim slučajevima, rješenje o novom kućnom broju svatko može sam preuzeti u prostorijama Općine, odnosno ne mora čekati da mu isto bude uručeno kod kuće.


       U ovoj tablici možete vidjeti koji vam je kućni broj dodjeljen, uz napomenu da su vlasnici/posjednici iz evidencije katastarskog operata i možda nisu usklađeni sa stvarnim stanjem. [TABLICA]Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH
4.8.2014
Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

      k.č.br. 518/1, 1985/3 u k.o. Oprisavci, i 48/1 u k.o. Svilaj
      k.č.br. 101 u k.o. Oprisavci


Izbori
9.7.2014
Izbori za vijeća mjesnih odbora općine Oprisavci

konstituirana VMO po naseljima
izabrani predsjednici VMO po naseljima


BESPLATNI UDŽBENICI
18.6.2014
Obavijest za roditelje učenika osnovnih škola!

      Na 10. sjednici općinskog vijeća općine Oprisavci održanoj 17. lipnja 2014. godine, donesena je Odluka da će općina Oprisavci financirati kupovinu udžbenika učenicima osnovnih škola na području općine Oprisavci za školsku godinu 2014./2015.

      Time će se pomoći ukupno 244 učenika odnosno njihovi roditelji kojima će se tim putem smanjiti troškovi nabave školskih knjiga za 2014./1015. godinu. Roditeljima ostaje obveza kupovine radnih bilježnica i ostalog obveznog školskog pribora.

      Na ovim stranicama objavit ćemo i ostale detalje vezano za ovu temu, odnosno objaviti datum, vrijeme i mjesto preuzimanja udžbenika. Molimo da ovu obavijest prenesete što većem broju roditelja osnovnoškolaca da se izbjegne da netko od njih predmetne knjige nepotrebno kupuje drugim putem.Info
2.7.2014
Poziv za susret

      Poštovani,

      Najmlađi članovi Europskog doma Slavonski Brod* dočekuju na  Plesu 29. 6. 2014. u 19.30 sati korejsku delegaciju koju predvodi Man Hee Lee, predsjednik Restoration of World Peace and Culture of Heaven (HWPL)* organizacije, poznati svjetski mirovni vođa. Članovi Delegacije su i predstavnici Međunarodne mirovne grupe (IPYG).

      Članovi EDSB su pripremili prigodni program nakon kojeg će pročitati i usvojiti Svjetsku mirovnu deklaraciju, proglašenu 25. svibnja 2013. u Seulu, koju je kreirala Međunarodna mirovna grupa. Tim činom postat će ogrankom IPYG i njihovim predstavnikom u Hrvatskoj, te će se pridružiti i drugim svjetskim grupama mladih u provedbi projekata i aktivnosti koje vode prema održivim rješenjima za mir u svijetu. Članovima EDSB-a bit će omogućeno sudjelovanje na  Međunarodnom mirovnom samitu (WARP) koji će se održati ove jeseni u Seulu.

      Korejska će delegacija sudjelovati na Međunarodnom simpoziju o kulturnoj diplomaciji u jugoistočnoj Europi* koji se održava 1. srpnja u Zagrebu, na kojem će veliki broj sudionika diskutirali o povijesnim okolnostima, primjerima dobre prakse i primjeni kulturne diplomacije u multilateralnim i bilateralnim odnosima u jugoistočnoj Europi. Zaključci simpozija -  bit će upućeni međunarodnoj zajednici.
Molimo vas da medijski popratite ovo događanje.

      Srdačno,

      Božica Sedlić,
      predsjednica Europskog doma Slavonski Brod

*Međunarodna mirovna grupa (IPYG) je međunarodna grupa mladih koja je započela s radom u siječnju 2013. godine s ciljem stvaranja trajnih mirovnih promjena u svijetu. IPYG ima više od 267 podružnica, grupa mladih, u 75 zemalja širom svijeta.


      Vezano za prethodno objavljeni poziv, želimo istaknuti da su članovi KUD-a "Berislavić" iz Novog Grada prisustvovali svečanom dočeku g. Man Hee Lee-a, te prigodnim zvucima tamburice uveličali njegov doček!

Kultura
1.7.2014
Novogradske ivanjske noći

       Stari narodni običaj paljenja vatre, Ivanjskog krijesa u najkraćoj noći u godini za ljetnog solsticija, a uoči svetkovine rođenja sv.Ivana Krstitelja mještani prisavskog sela Novog Grada i tamošnje Kulturno-umjetničko društvo "Berislavić" oživjeli su po drugi put folklornom manifestacijom "Novogradske ivanjske noći". Naveći pljesak i ovacije publike izazvali su nastupi članova KUD-a "Luka Lukić" iz Brodskog Varoša i nastup HKUD-a "Napredak" iz Odžaka u BiH.

      "I ove godine nam je na manifestaciju došao veliki broj publike što nam je iznimno drago jer zbog publike je sve ovo i organizirano. I ove godine smo imali pet kulturno umjetničkih društava iz raznih dijelova naše Slavonije i jedno društvo iz susjedne Bosne i Hercegovine, na što smo posebno ponosni. Paljenje krijesa je stari običaj koji je zamro ali smo mi nakon što smo osnovali KUD u selu pokušali  obnoviti običaj, i u tome smo uspjeli. Do godine će sigurno biti još bolje", kazao je predsjednik KUD-a "Berislavić", Fabijan Elmauer.

      "Društveni život naše općine odvija se uglavnom kroz udruge. U općini imamo dva KUD-a, "Zlatno klasje" iz Oprisavaca koji je trenutno u mirovanju, i KUD "Berislavić" iz Novog Grada koji je aktivan i koji radi dosta s djecom. Imamo nekoliko nogometnih klubova, pjevački zbor "Ruah" i udrugu žena "Smiljak", kazao je načelnik Općine Oprisavci, Pejo Kovačević.

       Ove godine na manifestaciji "Novogradske ivanjske noći" nastupili su, Mladi tamburaši iz Novog Grada, Mlađi uzrast KUD-a "Berislavić" Novi Grad, KUD "Šokadija" Stari Mikanovci, KUD "Ivan Goran Kovačić" Beravci, KUD"Graničar" Stupnički Kuti, KUD "Luka Lukić" Brodski Varoš i HKUD "Napredak" Odžak (BiH).

Ivan Barbarić


Akcija Hrvatskog Crvenog križa
09.6.2014
Dragovoljno darivanje krvi - Daruj krv - SPASI ŽIVOT!


HRVATSKI CRVENI KRIŽ
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLAVONSKI BROD
OPĆINSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OPĆINE OPRISAVCI

      U srijedu, 11. lipnja 2014. godine u vremenu od 1700 do 1900 sati u prostorijama općine Oprisavci Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog Križa općine Oprisavci, organiziraju dragovoljno darivanje krvi.

      Pozivamo sve dobre ljude da se odazovu ovoj humanoj akciji i daruju krv. Za lječenje bolesnih u našoj Brodskoj bolnici za 2014. godinu moramo osigurati 4.000 doza krvi. To je iznimno veliki broj koji možemo ostvariti samo ako se odazovu svi koji mogu darovati krv.

      Krv mogu darivati samo zdravi ljudi. Prije darivanja krvi svatko prođe kratki lječnički pregled. Darovanu količinu krvi organizam darivatelja nadoknadi vrlo brzo bez ikakvih posljedica. Nakon darivanja krv u transfuziji prolazi različita testiranja kako bi se utvrdilo može li se koristiti kao lijek. Na taj način se vrši i dodatna kontrola zdravlja onoga tko je krv darovao, a to može biti vrlo korisno za darivatelja, poglavito da se u ranoj fazi otkrije neki zdravstveni problem kojeg darivatelj nije bio svjestan.

      ODAZOVITE SE DARIVANJU KRVI JER DARUJUĆI KRV DANAS, OSIGURAVATE SEBI, SVOJOJ OBITELJI, SVOJIM SURADNICIMA I PRIJATELJIMA TAJ NEZAMJENJIVI LIJEK SUTRA, KAD NEKOM OD VAS ZATREBA!

      HVALA U IME SVIH KOJIMA ĆETE DARUJUĆI KRV SPASITI ŽIVOT!

HRVATSKI CRVENI KRIŽ
Promocija knjige
8.6.2014
Promocija knjige "Trag vječnosti"

      U Oprisavcima u OŠ „Stjepan Radić“ predstavljena je četvrta zbirka poezije pjesnjikinje Marije Bartolović iz Slavonskog Broda. Osnovna škola u Oprisavcima je odabrana iz razloga što je Marija Bartolović nekada pohađala tu školu dok je stanovala u Novom Gradu. Zbirka je nastajala tri godine, pjesme su motivirane životnim temama.

      „Svaka pjesma je moj život, svaki stih govori o mojim osjećajima, prijateljima, duhovnoj povezanosti s Bogom i sa svime što je dobro. Ova promocija je bila posebna jer je publika imala priliku čuti moju pjesmu „Bog je moja radost“ koja je uglazbljena i koju je otpjevao zbor slavonskobrodske župe „Gospe Brze Pomoći“.

      Na svečanoj promociji nazočio je i općinski načelnik, Pejo Kovačević koji je mladoj pjesnjikinji zaželio puno dobrih pjesama i knjiga.

      „Općina će uvijek imati razumijevanja za mlade nadarene ljude i pomagati u skladu sa mogućnostima. Iako Marija više nije stanovnik naše općine, hvala joj što je makar na jedna dan obogatila kulturni život općine Oprisavci“, rekao je načelnik Pejo Kovačević.
Autor: Ivan BarbarićNova dvorana u Oprisavcima
3.6.2014
Nastavak izgradnje polivalentne dvorane u Oprisavcima

      Obavještavamo žitelje općine Oprisavci da je 15. svibnja 2014. godine potpisan Ugovor o javnim radovima br. 05-G-R-0086/14-12, odnosno ugovor o nastavku izvođenja radova na izgradnji nove polivalentne dvorane - društvenog doma u Oprisavcima. Za novog izvođača radova na dovršetku dvorane, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odabralo je tvrtku WATMONT d.o.o. iz Vinkovaca.

      Nadamo se da će ovaj puta ugovoreni rok o završetku radova u trajanju od 6 mjeseci biti ispunjen!


Detaljna skica doma
Smještaj doma na parceliIzbori
2.6.2014
Izbori za vijeća mjesnih odbora općine Oprisavci


REZULTATI IZBORA ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA OPĆINE OPRISAVCI


Obavijest pčelarima
26.5.2014
Zaprašivanje komaraca

       Obavještavamo pčelare da se nastavlja adulticidni tretman komaraca prema slijedećem rasporedu:

u srijedu, 28. svibnja 2014. na području općina Nova Gradiška te općina Klakar, Gornja Vrba, Oprisavci, Sikirevci i Slavonski Šamac.


        Tretitanje se provodi u večernjim satima u vremenu od 19.00 do 21.30 sati. Zbog štetnosti insekticida na zdravlje i život pčela savjetujemo izmještanje košnica izvan navedenih područja. 
Izvor: PU ZRINSKI


Štete od poplava
23.5.2014
grbRH    
   
REPUBLIKA HRVATSKA    
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA    

grbOO

OPĆINA OPRISAVCI
Jedinstveni upravni odjel
OPĆINSKI NAČELNIK

KLASA: 320-01/14-01/03
URBROJ: 2178/14-02-14-2
Oprisavci, 23. svibnja 2014.

         Obavještavamo poljoprivrednike da je dana 23. svibnja 2014. godine Župan Brodsko-posavske županije na području cijele Županije zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivrednim kulturama i infrastrukturnim objektima proglasio

STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE IZAZVANE VELIKOM KOLIČINOM OBORINA

PRIJAVE ŠTETE PODNOSE SE U OPĆINI OPRISAVCI

do 30. svibnja 2014. godine. 

         Kod prijave štete obavezno donijeti na uvid dokumentaciju iz koje su vidljive katastarske čestice (ID) na kojima su posijane oštećene kulture i broj tekućeg ili žiro-računa, te OIB.
  Općinski načelnik
  Pejo Kovačević


Obavijest mještanima
9.5.2014
Obavijest - Pitka voda

      Obavijest mještanima naselja Oprisavci koji nisu priključeni na vodovod da u naredna tri dana (četvrtak, petak i subotu)  mogu natočiti pitku vodu na hidrantu kod Vatrogasnog doma i u donjem kraju kod kbr. 333  u vremenu od 16,00 do 19,00 sati (sa sobom ponijeti posude za vodu).

      Obavijest mještanima naselja Svilaj  koji nisu priključeni na vodovod da u naredna tri dana (četvrtak, petak i subotu)  mogu natočiti pitku vodu na hidrantu u centru sela od 16,00 do 19,00 sati (sa sobom ponijeti posude za vodu).

      Obavijest mještanima naselja Poljanci  koji nisu priključeni na vodovod da u naredna tri dana (četvrtak, petak i subotu)  mogu natočiti pitku vodu na hidrantu u centru sela od 16,00 do 19,00 sati (sa sobom ponijeti posude za vodu).

      Na svim hidrantima dežuraju članovi DVD Oprisavci.


Javni natječaj
9.5.2014
Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu općine Oprisavci


       Odluka o izboru najpovoljnijih ponuditelja


Izbori
28.4.2014
Izbori za vijeća mjesnih odbora općine Oprisavci


Dokumenti za objavu i preuzimanje:

8.5.2014.
Službena objava kandidacijskih lista za VMO u naseljima općine Oprisavci:

Kandidacijske liste
Zbirne liste


1. odluka o raspisivanju izbora

2. obrazac OP-1

3. obrazac OP-2

4. obrazac OP-3

5. obrazac OP-4

6. obvezne upute I

7. obvezne upute II

8. obavijest biračima

9. obavijest političkim strankama

10. rješenje - povjerenstvo

10. rješenje - biračka mjestaLAG - Slavonska ravnica
8.5.2014
web stranice LAG-a Slavonska ravnica

      Republika Hrvatska je ostvarila jedan od svojih strateških ciljeva - ulazak u Europsku uniju kao zajednicu ravnopravnih i suverenih država. Ulaskom naše zemlje u EU bitno je čim prije dobro i kvalitetno pripremiti se za sve ono što nam se u istoj pruža i što nas čeka u toj „velikoj europskoj obitelji“.

      Ono što je nama na lokalnoj razini posebno važno je to kako će već sutra izgledati ruralne i lokalne politike razvoja na području našeg LAG-a. 

      Lokalna akcijska grupa “Slavonska ravnica” registrirana je u rujnu 2013. godine kako bi osigurali što kvalitetniji i brži razvoj područja LAG-a, a obuhvaća područje 11 jedinica lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji i to općine: Bukovlje, Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Gundinci, Klakar, Oprisavci, Sikirevci, Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Vrpolje.


Slavonijatrans
30.4.2014
Tehnički pregled traktora

OBAVIJEST

     

       Obavještavamo vas da će "SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI" d.o.o. i "CROATIA OSIGURANJE " d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica u četvrtak, 8. svibnja 2014. godine u Oprisavcima, u prostorijama upravne zgrade Općine, Oprisavci 174A.

 

 


Voditelj STP-a: Franjo Stanić


Novo radno vrijeme ambulante u Oprisavcima
22.4.2014
Novo radno vrijeme ambulante u Oprisavcima


       Obavještavamo korisnike usluga ambulante u Oprisavcima da je došlo do promjena u radnom vremenu! Detalje možete vidjeti na ovoj stranici.

 

 

 

 

 

 Javni natječaj
17.4.2014
grbRH  
  - tekst natječaja
REPUBLIKA HRVATSKA   - obrazac ponude za zakup
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA   - zahtjev za potvrdu o nepostojanju duga

grbOO

OPĆINA OPRISAVCI
Jedinstveni upravni odjel
OPĆINSKI NAČELNIK

Oprisavci 174A, 35213 Oprisavci
tel/fax: 035/227-510
OIB: 52262354242
e-mail: opcina-oprisavci@sb.t-com.hr
internet adresa: www.opcina-oprisavci.hr

KLASA: 940-01/14-02/01
URBROJ: 2178/14-01-14-1

         Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima („Narodne novine“ br. 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12), članka 47. Statuta Općine Oprisavci („Službeni vjesnik BPŽ“ br. 11/09), te članka 27. Odluke o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Općine Oprisavci („Službeni vjesnik BPŽ“ br. 6/13), Općinski načelnik Općine Oprisavci raspisuje

JAVNI  NATJEČAJ
za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Oprisavci


I
PREDMET NATJEČAJA

(1) Daje se u zakup poljoprivredno zemljište u vlasništvu Općine Oprisavci i to:

rb

ko

namjena

početna cijena

površina ha

zbroj ha

početna cijena zbrojno

1

Oprisavci

1913/1

pašnjak

35,92 kn

0,2851

1,1639

146,65 kn

Oprisavci

1913/2

pašnjak

39,19 kn

0,3110

Oprisavci

1913/3

pašnjak

38,33 kn

0,3042

Oprisavci

1913/4

pašnjak

33,21 kn

0,2636

2

Oprisavci

1917

oranica

243,14 kn

0,6927

--

 --

3

Prnjavor

313

pašnjak

399,03 kn

3,1669

--

 --

4

Prnjavor

170

pašnjak

174,79 kn

1,3872

--

 --

5

Stružani

435/1

pašnjak

4.138,57 kn

32,8458

--

 --

6

Stružani

434

pašnjak

3.290,62 kn

26,1160

--

 --

7

Stružani

435/3

pašnjak

86,99 kn

0,6904

--

 --

8

Svilaj

436/1

pašnjak

2.393,65 kn

18,9972

--

 --

9

Svilaj

366

oranica

103,12 kn

0,2938

--

 --

10

Kuti Trnjanski

536

oranica

203,72 kn

0,5804

--

 --

11

Kuti Trnjanski

564

oranica

129,24 kn

0,3682

--

 --

12

Zoljani

159

pašnjak

172,85 kn

1,3718

--

 --

13

Zoljani

117

pašnjak

63,63 kn

0,5050

--

 --

14

Kupina

362/24

oranica

475,92 kn

1,3559

--

 --

(2) Uvid u kopiju katastarskog plana pojedinih čestica moguće je obaviti u prostorijama Općine Oprisavci. Na zahtjev, zainteresirani mogu dobiti i primjerak kopije plana u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine.

II
UVJETI NATJEČAJA

(1) Poljoprivredno zemljište u vlasništvu Općine Oprisavci iz ovog natječaja daje se u zakup na rok od 5 godina. Iznimno, zakup zemljišta navedenog pod rednim brojem  2 (k.č. 1917 u k.o. Oprisavci), rednim brojem  5  (k.č. 435/1 u k.o. Stružani), i rednim brojem 11 (k.č. 564 u k.o. Kuti Trnjanski), može isteći i prije navedenog roka zbog privođenja zemljišta namjeni sukladno dokumentima prostornog uređenja Općine Oprisavci.
(2) Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednog gospodarstva (OPG), koje uplate jamčevinu.
(3) Jamčevina iznosi 500,00 kuna za svaki redni broj na koji se natjecatelj natječe, i uplaćuje se žiro račun Općine Oprisavci broj HR9823400091830300001, model HR68, poziv na broj 7706-OIB , uz naznaku svrhe uplate: ”Jamčevina za natječaj – zakup općinskog zemljišta za k.č.br._____”.
(4) Odabranom ponuditelju jamčevina će se uračunati u ponuđenu cijenu zakupa, a ostalim sudionicima u natječaju jamčevina će se vratiti u roku od 15 dana od dana završetka natječaja.
(5) Ponude se dostavljaju osobno ili preporučenom poštom u zatvorenoj omotnici s naznakom „Ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta Općine Oprisavci za k.č.br._____ u k.o. Oprisavci - NE OTVARATI!“.
(6) Rok za dostavu ponuda je 28.04.2014. do 12:00 sati i istovjetan je vremenu javnog otvaranja ponuda. Ponude zaprimljene nakon navedenog roka smatrati će se zakašnjelima i neće se razmatrati.
(7) Ponuda obvezno mora sadržavati:

 • ime, prezime, adresu te OIB ponuditelja za fizičke osobe, odnosno naziv i adresu tvrtke pravnog subjekta ili OPG-a za pravne osobe
 • presliku osobne iskaznice ponuditelja za fizičke osobe, odnosno izvod iz sudskog registra ili obrtnice ili upisnika OPG-a za pravne osobe,
 • katastarsku općinu i broj katastarske čestice za koju se ponuda podnosi te površinu čestice odnosno grupe čestica,
 • ponuđeni iznos godišnje zakupnine za redni broj čestice ili grupe čestica za koje se ponuditelj nadmeće,
 • potvrdu Općine Oprisavci da podnositelj ponude nema neplaćenih dospjelih obveza prema proračunu Općine Oprisavci ni po kojoj osnovi,
 • presliku dokaza o uplati jamčevine,
 • broj (IBAN) bankovnog računa na koji će se izvršiti povrat jamčevine ponuditeljima koji ne uspiju na natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Oprisavci.

(8) Ako su pod jednim rednim brojem označene dvije ili više čestica zemlje, ponuda se mora staviti za sve navedene čestice zajedno jer su zemljišna cjelina.
(9) Zakašnjele ponude, nepotpune ponude te ponude podnositelja koji ne ispunjavaju tražene uvjete isključiti će se iz sudjelovanja u postupku natječaja.
(10) Javno otvaranje ponuda održati će se 28.04.2014. u 12:00 sati u prostorijama Općine Oprisavci.

III
UVJETI ZA IZBOR NAJPOVOLJNIJE PONUDE

(1) Prvenstveno pravo zakupa ima fizička ili pravna osoba koja je sudjelovala u natječaju prema redoslijedu propisanom člankom 36. Zakona o poljoprivrednom zemljištu:
1. nositelj obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva koji ostvaruje prava iz radnog odnosa radom u poljoprivredi na vlastitom gospodarstvu i upisan je u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava,
2. pravna osoba registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti i nositelj obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva koji ostvaruje prava iz radnog odnosa radom izvan poljoprivrednoga gospodarstva, a poljoprivrednu djelatnost obavlja kao dopunsku djelatnost na vlastitom gospodarstvu i upisan je u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava,
3. ostale fizičke ili pravne osobe koje se namjeravaju baviti poljoprivrednom proizvodnjom.

Ako je više osoba iz točke 1. ovoga stavka u istom redoslijedu prvenstvenog prava zakupa prednost se utvrđuje prema sljedećim kriterijima:
a) dosadašnji zakupnik koji je uredno ispunjavao ugovorne obveze i koji je poljoprivredno zemljište koristio na temelju valjanog ugovora o zakupu,
b) dosadašnji posjednik koji uredno obrađuje poljoprivredno zemljište i koji je platio sve obveze s osnova korištenja tog zemljišta,
c) pravna ili fizička osoba koja je vlasnik gospodarskog objekta za uzgoj stoke, a ne ispunjava uvjete odnosa broja stoke i poljoprivrednih površina od najmanje 2,5 uvjetna grla po hektaru poljoprivrednih površina koje ima u posjedu a pogodne su za ratarsku i stočarsku proizvodnju,
d) nositelj obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva koji je mlađi od 40 godina,
e) poljoprivredno gospodarstvo kojem je odobren projekt u okviru Operativnog programa koji je donijela Vlada Republike Hrvatske iz područja poljoprivrede.

Ako je više osoba iz točke 2. ovoga stavka u istom redoslijedu prvenstvenog prava zakupa prednost se utvrđuje prema sljedećim kriterijima:
a) nositelj obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva koji ima prebivalište na području jedinice lokalne samouprave koji provodi natječaj,
b) obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo čiji nositelj ima završen poljoprivredni fakultet ili  drugu poljoprivrednu školu,

(2) Fizička ili pravna osoba koja je sudjelovala u natječaju ima prvenstveno pravo zakupa prema utvrđenom redoslijedu uz uvjet da prihvati najvišu cijenu koju je ponudio bilo koji od ponuđača koji ispunjava natječajne uvjete.

(3) Osobe koje sudjeluju u natječaju obavezno moraju uz ponudu priložiti dokumentaciju temeljem koje ostvaruju prvenstveno pravo na zakup poljoprivrednog zemljišta i to:

- gospodarski program koji sadrži: podatke o podnositelju ponude, opis gospodarstva, namjenu korištenja i lokalitet zemljišta, tehnološko-tehničke karakteristike gospodarskog rada i podatak o potrebnoj mehanizaciji za obradu zemljišta koje je predmet kupnje odnosno zakupa i prikaz očekivanih troškova i prihoda, te posebnu naznaku kad se radi o ekološkoj proizvodnji,
- obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo upisano u registar obveznika poreza na dohodak (dokaz: rješenje o upisu u upisnik, te potvrda nadležne porezne uprave o upisu u registar poreznih obveznika poreza na dohodak),
- potvrda transakcija „117“ ili „131“ koju izdaje nadležni ured zavoda za mirovinsko osiguranje,
- obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (dokaz: rješenje o upisu u upisnik ili preslika iskaznice obiteljskog gospodarstva),
- pravna  osoba  registrirana  za  obavljanje  poljoprivredne  djelatnosti  (dokaz:  izvod  iz  sudskog registra),
- dosadašnji zakupac zemljišta (dokaz: preslika ugovora o zakupu i potvrda da nema dugovanja po osnovi zakupa, izdaje nadležna općina/grad na čijem se području nalazi već zakupljeno zemljište),
- dosadašnji posjednik (dokaz: potvrda nadležne općine/grada na čijem se području zemljište nalazi da isti uredno obrađuje poljoprivredno zemljište, te da je platio sve obveze s osnova korištenja tog zemljišta),
- gospodarski objekt – građevna ili uporabna dozvola,
- odnos grlo-hektar - potvrda iz Upisnika poljoprivrednog gospodarstva o površinama poljoprivrednog zemljišta koje su prijavljene u upisnik,
- dokaz o stočnom fondu – potvrda Hrvatskog stočarskog centra,
- odluka županijskog ili središnjeg Povjerenstva kojom se odobrava projekt u okviru Operativnog Programa koji je donijela Vlada Republike Hrvatske,
- uvjerenje o prebivalištu izdano od nadležne službe Ministarstva unutarnjih poslova
- ovjerenu presliku diplome o završenom poljoprivrednom fakultetu ili svjedodžbu o završenoj drugoj poljoprivrednoj školi,
- razvojačeni hrvatski branitelj koji je proveo u obrani suvereniteta Republike Hrvatske najmanje 3 mjeseca i članovi obitelji poginulog, umrlog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja, koji se bave poljoprivrednom djelatnošću (dokaz o statusu – potvrdu izdaju nadležne službe Ureda za obranu ili Ministarstvo unutarnjih poslova).

(4) Odabrani ponuditelj dužan je u roku od 15 dana od dana objave rezultata javnog nadmetanja sa Općinom Oprisavci sklopiti Ugovor o zakupu.
(5) O rezultatima natječaja ponuditelji će biti pismeno obaviješteni u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o izboru najpovoljnije ponude.
(6) Ako natjecatelj čija je ponuda prihvaćena kao najpovoljnija odustane od svoje ponude ili zaključenja Ugovora o zakupu, gubi pravo na povrat jamčevine, a predmetno poljoprivredno zemljište će se dodijeliti slijedećem najpovoljnijem ponuditelju, a ako ga nema ta će k.č. biti uključena u sljedeći natječaj.

IV
UVJETI UGOVORA O ZAKUPU

(1) Ugovor o zakupu sklapa se na pet godina, osim za čestice navedene u glavi II, stavku 1. Uvjeta ovog natječaja za koje se ugovor sklapa do privođenja katastarskih čestica namjeni sukladno dokumentima prostornog uređenja Općine Oprisavci.
(2) Poljoprivredno zemljište se daje u zakup radi sprečavanja zakorovljenosti i obrastanja višegodišnjim raslinjem, uz uvjet da se na istom ne smiju podizati trajni nasadi već se može koristiti za jednogodišnje ratarske kulture.
(3) Zemljište u zakupu ne može se dati u podzakup niti koristiti protivno njegovoj namjeni. Na zemljištu koje je predmet zakupa nije dozvoljena promjena namjene, gradnja građevine niti izvođenje drugih radova.
(4) Općina Oprisavci će jednostrano raskinuti ugovor u slučaju  potrebe  privođenja  zemljišta  namjeni određenoj dokumentom prostornog uređenja prije isteka  vremena  trajanja  zakupa,  uz  obvezu zakupnika da sa zemljišta ukloni sve građevine, uređaje i nasade, te zemljište preda u posjed općini bez prava na naknadu za uložena sredstva ili  naknadu štete.
(5) Rokovi u kojem zakupnik treba izaći iz posjeda utvrdit će se odredbama u ugovoru.

V
PONIŠTENJE NATJEČAJA

            (1) Općina Oprisavci zadržava pravo poništenja natječaja u bilo koje vrijeme i pri tome ne snosi nikakvu odgovornost prema ponuditeljima niti je obvezna objasniti razloge takve odluke.

  Općinski načelnik
  Pejo KovačevićTekst natječaja [PDF]
Obrazac ponude za zakup [PDF]
Zahtjev za izdavanje potvrde o nepostojanju duga prema Općini [PDF]


Čestitka
17.4.2014Križni put
15.4.2014
Uzmi svoj križ i slijedi me

       Pod gelsom, "Uzmi svoj križ i slijedi me", 400-tinjak vjernika župe Preslavnog Imena Marijina iz Svilaja zajedno sa svojim župnikom vlč. Jakobom Šunjarom po prvi put u povijesti župe sudjelovali su u župnom Križnom putu. Kroz čitanja 14 postaja povezali su svih pet filijala župe. Prva postaja bila je župna crkva u Svilaju iz koje su vjernici krenuli na križni put, svako sa svojim nakanama i potrebama.

     "Htjeli smo zagrliti župu ovom pobožnošću i to smo i uspjeli. Kao župnik sam sretan, obišli smo sve križeve krajputaše i stali kod svake filijalne crkve u Sredancima, Stružanima, Zoljanima, Prnjavoru i Novom Gradu, a to je otprilike 14,5 km.  Ne mogu reći koliko sam sretan i zadovoljan, radost je moja prevelika što je bilo vjernika koji su u vrijeme korizme i krize duhovnog i moralnog identiteta spremno krenuli za Kristom“, kazao je vlč. Jakob Šunjara na završetku Križnog puta.

     Njegovo oduševljenje dijele i vijernici koji su puni riječi hvale za svog župnika. "Bez problema sam izdržao put, nadam se da će ovo prerati u tradiciju, i hvala našem župniku na ovom", kaže Dražen Terzić iz Svilaja. "Ne mogu vam reći koliku sreću i radost osjećam sada, to se ne može opisati, nije bilo lako preći toliki put ali kada dođete do cilja, osjećate radost", kaže Katarina Tadić iz Novog Grada. "Ja sam nosio križ, nije bilo lako, trebalo je proći s njim kroz mnoga sela naše župe, pomagao mi je prijatelj Alen Terzić. Hvala mu, a hvala i župniku što mi je povjerio tu zadaću", kaže Matej Dorić, iz Svilaja.Udruga žena "SMILJAK"
14.4.2014
Uskrsne košarice i salvete -Cvjetnica, 17. travnja 2014.

      Uskrsne košarice i salvete bila je tema izložbe koju je u kapelici crkve Uzvišenja Svetog Križa postavila Udruga žena "Smiljak" iz Oprisavca.

      Izuzetno ljijepu izložbu pogledali su brojni posjetitelji dok je pažnju djece privuklo veliko šareno jaje i zečići postavljeni vani na travi.

      Fotografije možete pogledati na facebook stranicama općine Oprisavci [poveznica]Foto: Anđa Kovač i Anamarija Stojanović

Predsjednica udruge: Marija Stojanović


Predavanje
14.4.2014
Strukturni fondovi EU i ruralni razvoj

       Obavještavamo zainteresirane da će se u četvrtak, 17. travnja 2014. godine u 10 sati u prostorijama općine Oprisavci održati predavanje na temu

STRUKTURNI FONDOVI EU I RURALNI RAZVOJ
Predavač: Božica Sedlić - "Europski dom"


Akcija Crvenog križa općine Oprisavci - otvoreno pismo ravnatelju škole
7.4.2014
HRVATSKI CRVENI KRIŽ    
GDCK SLAVONSKI BROD    
ODCK OPĆINE OPRISAVCI    
    OŠ Stjepan Radić - Oprisavci
    n/r Antun Beraković, ravnatelj

PREDMET: Uskrsna akcija prikupljanja hrane za stare i nemoćne s područja općine Oprisavci


Poštovani,

          kao i prijašnjih godina na inicijativu Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, Općinsko društvo Crvenog križa općine Oprisavci (ODCKOO) organizira akciju prikupljanja hrane (osnovnih životnih potrepština) za stare i nemoćne mještane s područja općine Oprisavci, te Vas molimo da glas o toj akciji proslijedite učenicima viših razreda OŠ Stjepan Radić u Oprisavcima.

          Akcija prikupljanja trajati će do petka 11. travnja do 14:00 sati. Molimo sve roditelje i učenike koji su u mogućnosti, da sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji te da daju svoj doprinos u vidu ne pokvarljivih namirnica tipa sol, šećer, brašno, ulje, tjestenina, konzervirana hrana, slatkiši, voće, i tome slično.

            Napominjem da će se sva prikupljena hrana podijeliti starim i nemoćnim osobama na području naše općine, s naglaskom na osobe kojima nema tko doći poželjeti sretan Uskrs! Unaprijed se zahvaljujem svima koji će podržati ovu akciju!
Predsjednik ODCKOO: Tomislav Zečević

14.4.2014
       Od srca se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u uspješno provedenoj akciji prikupljanja hrane, kao i volonterkama Crvenog križa koje će najpotrebnijima uručiti pakete.Vodomjerna okna
1.4.2014
 


       Privremena odluka kojom se korisnicima dozvoljava izgradnja vodomjernog betonskog okna
       Tehnička skica vodomjernog betonskog oknaObavijest poljoprivrednicima
21.3.2014
Evidencija o uporabi sredstava za zaštitu bilja

      Sukladno Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (Narodne novine br. 142/12) propisana je obveza vođenja evidencije o uporabi sredstava za zaštitu bilja svim pravnim i fizičkim osobama koje ista koriste.

      S tim u vezi, donosimo vam obrazac koji možete koristiti u tu svrhu.


Gospodarenje privatnim šumama
27.2.2014
Izrada programa gospodarenja šumama
 
Ljudevita Farkaša Vukotinovića 2  
10000 Zagreb  

JAVNI POZIV

     Obavještavaju se šumovlasnici u katastarskim općinama KUTI TRNJANSKI, OPRISAVCI I POLJANCI da započinje izmjera šuma u privatnom vlasništvu u svrhu IZRADE PROGRAMA GOSPODARENJA U PRIVATNIM ŠUMAMA: "ZAPADNO TRNJANSKE ŠUME".

     Pozivaju se vlasnici šuma da prisustvuju predavanju o Programima gospodarenja koji se izrađuju za privatne šume u katastarskim općinama KUTI TRNJANSKI, OPRISAVCI I POLJANCI u zgradi općine Oprisavci u petak, 7. ožujka u 13:00 sati.Facebook
27.2.2014
Od sad i na facebooku

       Od danas sve važnije društve objave općine Oprisavci možete pratiti i na našoj službenoj Facebook stranici odnosno na https://www.facebook.com/opcinaoprisavci.: komentiraj :.
[vidi knjigu gostiju]Korištenje vode za navodnjavanje
25.2.2014
Korištenje vode iz zdenaca za navodnjavanje - Zahtjev

Produženje roka za ishođenje vodopravne dozvole za korištenje vode za navodnjavanje iz zdenaca


       Izvješćuju se mještani općine Oprisavci da su stupile na snagu izmjene i dopune Pravilnika o izdavanju vodopravnih akata (NN 09/14) kojima se produžuje rok za podnošenje zahtjeva za vodopravne dozvole za korištenje podzemnih voda za navodnjavanje po jednostavnijoj proceduri (do 30. lipnja 2014. godine).

Zahtjev se podnosi na propisanom obrascu na adresu:

HRVATSKE VODE
VGO za srednju i donju Savu
Ulica grada Vukovara 220
10 000 ZAGREB

          Prilikom podnošenja zahtjeva važno je navesti način na koji se želi plaćati naknada, te su propisane dvije varijante:

            1. postavljanje   vodomjera  (postavljanje istog vrši ovlaštena firma na teret
                podnositelja zahtjeva,  a cijena  istog   kreće  se oko  600,00 kunaU  slučaju  
                postavljanja   vodomjera plaća se naknada po stvarnoj potrošnji, a ista iznosi   
                0,08  kn/m3

            2. godišnje  paušalno plaćanje u iznosu od 500,00 kuna po hektaru godišnje,
                odnosno 2.500,00 kuna za 5 ha za cijelu godinu bez obzira na potrošnju.

Zahtjev možete preuzeti ovdje.Pokladno jahanje - Oprisavci 2014.
19.2.2014
Izvještaj Slavonsko-Brodske televizije.: komentiraj :.
[vidi knjigu gostiju]


Poljoprivredno savjetodavna služba
18.2.2014
Zimska predavanja za poljoprivrednike


      O okviru obveznih zimskih predavanja Savjetodavne službe, u srijedu 12. veljače 2014. godine u prostorijama općine Oprisavci održana su predavanja s temama:

 • višestruka sukladnost
 • aflatoksini u stočnoj hrani
 • održiva uporaba pesticida
 • OS hibridi kukuruza - Poljoprivredni institut osijek
      Predavanjima se odazvao velik broj poljoprivrednika kojima i ovim putem zahvaljujemo na dolasku.
Javni poziv
17.2.2014
        Kupnja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

J A V N I   P O Z I V

        za iskaz interesa za kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske izravnom pogodbom sukladno članku 50. Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je donio Hrvatski sabor na sjednici održanoj 22. ožujka 2013. godine. Tekst Zakona u cjelini možete pročitati ovdje.


Pomoć roditeljima novorođene djece - Javni poziv
12.2.2014
JAVNI POZIV roditeljima djece rođene u 2014. godini

grbRH  
REPUBLIKA HRVATSKA  
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

grbOO

OPĆINA OPRISAVCI
Jedinstveni upravni odjel
OPĆINSKI NAČELNIK

Oprisavci, 12. veljače 2014. godine

JAVNI POZIV
RODITELJIMA NOVOROĐENE DJECE S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI


       Pozivaju se roditelji novorođene djece, koji imaju prebivalište na području općine Oprisavci da u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta podnesu zahtjev za dodjelu financijske pomoći za djecu rođenu u 2014. godini.

       Pravo na financijsku pomoć ostvaruje se podnošenjem propisanog zahtjeva uz obvezno prilaganje dokumenata kako je navedeno u članku 5. Odluke o jednokratnoj financijskoj pomoći za novorođenu djecu u 2014. godini.

       Financijska potpora za novorođenu djecu isplatit će se iz proračuna općine Oprisavci za proračunsku 2014. godinu. Iznos financijske potpore iznosi 2.500 kuna po djetetu, a isplatiti će se u roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva.

Preuzimanje: zahtjev | odluka

   ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA JE 30 DANA OD DANA ROĐENJA DJETETA!   Pokladno jahanje
31.1.2014
TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE OPRISAVCI ORGANIZIRA TRADICIONALNO ČETVRTO

POKLADNO JAHANJE


U NEDJELJU, 16. VELJAČE 2014. GODINE S POČETKOM U 12:00 SATI
NA IGRALIŠTU OSNOVNE ŠKOLE STJEPAN RADIĆ U OPRISAVCIMA.


     Kako je predviđeno programom, u vremenu od 12:00 do 17:00 sati povorka pokladnih jahača posjetit će četiri postaje u naselju Oprisavci. U povorci će sudjelovati 50-ak jahača s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije.

Udruge učesnice:


- „SLAVONIJA“ Slavonski Brod
- „LIPICANAC“ Ruščica
- „UDRUGA RATARA I STOČARA“ Sikirevci
- „ERGELA Dorić“ Svilaj
- „ERGELA Medvidović“ Sikirevci


     Po završetku događaja uz prigodnu večeru u krugu općinske zgrade, učesnike povorke pokladnog jahanja, jahače i goste zabavljati će TS ATAŠE iz Novog Grada.


Pozivamo sve ljubitelje tradicijske kulture da svojom nazočnošću podrže ovu manifestaciju!

Predsjednik TZ općine Oprisavci: Pejo Kovačević

.: komentiraj :.
[vidi knjigu gostiju]Akcija Hrvatskog Crvenog križa
6.2.2014
Dragovoljno darivanje krvi - Daruj krv, spasi život!!


      U srijedu 5. veljače 2014. godine u vremenu od 17oo do 19oo sati u prostorijama Općine Oprisavci, organizirano je dragovoljno darivanje krvi u organizaciji Transfuzijskog centra KBC Osijek, Gradskog društva Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinskog društva Crvenog Križa općine Oprisavci.

     Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se ova akcija uspješno provede, a u prvom redu svim darivateljima koji su se odazvali na poziv za dobrovoljno darivanje krvi, zatim Gradskom društvu Crvenog križa Slavonski Brod, g. Peri Grgić, Tatjani Kolobarić, te općinskom načelniku općine Oprisavci g. Peji Kovačević za svesrdnu pomoć i podršku u provođenju ove humanitarne akcije. Općina Oprisavci donirala je sredstva za osvježenje i okrijepu darivateljima krvi, te osoblju Transfuzijskog centra KBC Osijek.

        Pozivu na dobrovoljno darivanje krvi odazvalo se 27 darivatelja od kojih 8 novih koji su prvi puta darivali krv. Ovim se putem svima zahvaljujemo te objavljujemo njihova imena:

 1. Alasić Miroslav, Oprisavci
 2. Babić Darko, Svilaj
 3. Cvijanović Mladen, Oprisavci
 4. Dumendžić Ivan, Svilaj
 5. Đurinac Snježana, Oprisavci
 6. Forgač Đuro, Prnjavor
 7. Jaredić Krunoslav, Oprisavci
 8. Katalinić Zdravko, Trnjanski Kuti
 9. Kopčić Nikola, Oprisavci
 10. Kovačević Dragica, Oprisavci
 11. Kovačević Helena, Oprisavci
 12. Kovačević Ivica, Oprisavci
 13. Kovačević Magdalena, Oprisavci
 14. Kurkutović Danijela, Oprisavci
 1. Kurkutović Šimo, Oprisavci
 2. Martić Trpimir, Poljanci
 3. Mišanec Vladimir, Poljanci
 4. Perković Tomislav, Svilaj
 5. Sertić Ivan, Garčin
 6. Šainčević Antun, Oprisavci
 7. Šulc Tomislav, Trnjanski Kuti
 8. Terzić Dražen, Svilaj
 9. Trepšić Mirko, Stružani
 10. Uremović Anamarija, Prnjavor
 11. Vidaković Ivan, Oprisavci
 12. Zečević Lidija, Trnjanski Kuti
 13. Žambok Krešimir, Svilaj

Predsjednik Općinskog društva Crvenog križa općine Oprisavci
Tomislav Zečević


Obavijest
29.1.2014
        Tehnički pregled traktora i poljoprivrednih prikolica

        SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI d.o.o.

        Obavještavamo vas da će SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI d.o.o. i CROATIA OSIGURANJE d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica u PONEDJELJAK, 3. VELJAČE 2014. GODINE u Oprisavcima, na parkiralištu pred općinskom zgradom odnosno administrativne poslove u prostorijama općine Oprisavci (vijećnica).

Voditelj STP-a: Franjo Stanić


Akcija Hrvatskog Crvenog križa
28.1.2014
Dragovoljno darivanje krvi - Daruj krv - SPASI ŽIVOT!


HRVATSKI CRVENI KRIŽ
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLAVONSKI BROD
OPĆINSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OPĆINE OPRISAVCI

      U srijedu, 5. veljače 2014. godine u vremenu od 1700 do 1900 sati u prostorijama općine Oprisavci Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog Križa općine Oprisavci, organiziraju dragovoljno darivanje krvi.

      Pozivamo sve dobre ljude da se odazovu ovoj humanoj akciji i daruju krv. Za lječenje bolesnih u našoj Brodskoj bolnici za 2014. godinu moramo osigurati 4.000 doza krvi. To je iznimno veliki broj koji možemo ostvariti samo ako se odazovu svi koji mogu darovati krv.

      Krv mogu darivati samo zdravi ljudi. Prije darivanja krvi svatko prođe kratki lječnički pregled. Darovanu količinu krvi organizam darivatelja nadoknadi vrlo brzo bez ikakvih posljedica. Nakon darivanja krv u transfuziji prolazi različita testiranja kako bi se utvrdilo može li se koristiti kao lijek. Na taj način se vrši i dodatna kontrola zdravlja onoga tko je krv darovao, a to može biti vrlo korisno za darivatelja, poglavito da se u ranoj fazi otkrije neki zdravstveni problem kojeg darivatelj nije bio svjestan.

      ODAZOVITE SE DARIVANJU KRVI JER DARUJUĆI KRV DANAS, OSIGURAVATE SEBI, SVOJOJ OBITELJI, SVOJIM SURADNICIMA I PRIJATELJIMA TAJ NEZAMJENJIVI LIJEK SUTRA, KAD NEKOM OD VAS ZATREBA!      HVALA U IME SVIH KOJIMA ĆETE DARUJUĆI KRV SPASITI ŽIVOT!


- stranica br. 9 -