OPĆINA OPRISAVCI
Gdje sam: Naslovnica | srt.10 [arhiva] [ online: 3][chat][ExcelEvid]
[max online: 56] Broj posjeta:
Čestitka
19.12.2015


Upotreba pirotehničkih sredstava
18.12.2015
Obavijest

          U povodu nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana upozoravamo mještane općine Oprisavci na zabranu upotrebe pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorijama i na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

          Posebno upozoravamo da je upotreba pirotehničkih sredstava nedoznoljena poglavito u vrijeme i nakon održavanja misa polnoćki, s ave s ciljem neželjenih posljedica i možebitnog ozljeđivanja osoba koje budu pohodile misna slavlja.

          Također napominjemo da će na osiguranju misa polnoćki biti angažirani policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, koji će prema osobama koje budu upotrebljavali pirotehnička sredstva poduzimati odgovarajuće mjere propisane Zakonom.

Općinski načelnik: Pejo KovačevićRECIKLAŽNO DVORIŠTE
18.11.2015
Započela izgradnja reciklažnog dvorišta u Oprisavcima

      16. listopada 2015. godine započeli su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta 3. skupine u naselju Oprisavci, koju u 80% iznosu od ukupno 1.680.000 kuna sufinancira Republika Hrvatska - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

      Na taj način općina Oprisavci aktivno se uključila u program selektivnog prikupljanja otpada i poboljšanje zaštite okoliša u cjelini.Novi dom u Oprisavcima
17.11.2015
Sadnja cvijeća
16.11.2015
Udruga žena "SMILJAK"

      Članice Udruge žena "SMILJAK" uređuju središnji trg u Oprisavcima.Posjet kosovske delegacije Gajni i Dvorini
2.10.2015
Posjet kosovske delegacije Gajni i Dvorini

      U sklopu TAIEX pomoći Europske komisije, Uprava za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske organizirala je program studijskog putovanja za službenu delegaciju s Kosova. Cilj posjeta bio je upoznavanje s hrvatskim sustavom zaštite prirode te prikupljanje iskustava vezanih za usklađivanje s EU legislativom, predpristupni proces i trenutnu praksu. Dio studijskog putovanja bio je i posjet značajnom krajobrazu Gajna i posebnom ornitološkom rezervatu Bara Dvorina u srijedu, 04. studenog 2015. Naši ugledni gosti bili su gospođa Kamberi Nexhmije iz Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog planiranja Kosova, gospoda Bajraktari Fadil i Behrami Sami iz Kosovske agencija za zaštitu okoliša te gospođa Mirna Bojić iz Uprave za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH.

      Delegacija je nakon sastanka u Općini Oprisavci posjetila Dvorinu i Gajnu. Goste je posebno zanimala Gajna kao dobar primjer suradnje javne ustanove za zaštitu prirode i nevladine udruge u upravljanju zaštićenim područjem. S gostima su obišli teren i razgovarali ravnatelj Javne ustanove Josip Bodrožić-Džakić, predsjednik Brodskog ekološkog društva - BED Šimo Beneš, načelnik Općine Oprisavci Pejo Kovačević i stručna savjetnica Javne ustanove Vesna Andrić. Osim zaštićenih područja u Brodsko-posavskoj županiji delegacija je posjetila nacionalni park Plitvička jezera, park prirode Kopački rit i prekogranični rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav.


POVLAŠTENA TV PRISTOJBA
4.11.2015
HRT umanjuje pristojbu za umirovljenike s najnižim mirovinama

       Zagreb, 16. listopada 2015.

       Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije na temelju prethodne suglasnosti Vijeća za elektroničke medije donio je odluku kojom određenoj kategoriji umirovljenika umanjuje iznos mjesečne pristojbe na 40 kuna. Pravo na to imaju umirovljenici koji su obveznici plaćanja mjesečne pristojbe, a primaju mirovinu iz državnoga proračuna i kojima visina mirovine ne prelazi iznos od 1.500 kuna te koji su na dan donošenja odluke (12. listopada 2015.) evidentirani u HRT-ovoj evidenciji obveznika plaćanja mjesečne pristojbe. Mirovinski cenzus od 1.500 kuna ostvaruje 218 216 umirovljenika.
 
       Umirovljenici čija mirovina ne prelazi iznos od 1.500 kuna na mjesec, a obveznici su plaćanja mjesečne pristojbe na dan donošenja odluke, trebaju dostaviti sljedeće podatke:
       1. ime i prezime
       2. OIB
       3. datum rođenja
       4. adresu
       5. PRB (pretplatnički broj (do povlake "–") nalazi se na uplatnici za mjesečnu pristojbu pod opis plaćanja) ili poziv na broj primatelja.
 
       Podatci se mogu poslati e-porukom na adresu povlastica@hrt.hr, telefaksom na broj 01 634 2234, na mrežnim stranicama HRT-a www.hrt.hr/pristojba/povlastena-pristojba putem kontakt obrasca na dnu stranice, ili pismeno na adresu: Hrvatska radiotelevizija, RJ Pristojba, Prisavlje 3, 10000 Zagreb.

       Kad HRT od Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje dobije potvrdu tko od umirovljenika koji su se javili ostvaruje pravo na umanjenje pristojbe, umirovljenike će o tome obavijestiti pismenim putem. Svim umirovljenicima čiji su zahtjevi obrađeni i odobreni u tekućemu mjesecu HRT će poslati izmijenjene račune s umanjenim iznosima radijske i televizijske pristojbe za sljedeći mjesec. 

       Oni umirovljenici koji ne ostvare pravo na umanjenje mjesečne pristojbe dobit će obavijest da ga nisu ostvarili.
 
       Hrvatska radiotelevizija
       Prisavlje 3
       10 000 Zagreb
       telefon: 01 634 2634
       telefaks: 01 634 2234
       e-adresa: povlastica@hrt.hr
       internet adresa: www.hrt.hr

Putem online obrasca možete podnijeti zahtjev za svoje očeve, majke, djedove, bake... kliknite OVDJE.


LAG SLAVONSKA RAVNICA
4.11.2015
Edukacija o pisanju životopisa i zamolbi za posao

Poštovani,

       LAG "Slavonska Ravnica" u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Općinom Donji Andrijevci, poziva sve mlade na zajedničku edukaciju o pisanju životopisa i zamolbi za posao. Svi zainteresirani su dobrodošli, a radionica će se održati u petak, 13. studenog 2015. godine u prostorijama Općine Donji Andrijevci s početkom u 17 sati.

       Također, sve zainteresirane molimo da nam potvrde svoj dolazak na radionicu, zbog osiguranja dovoljnog prostora, putem facebook inboxa, mail-a ili na broj mobitela: 091/761-4340, kontakt osoba Josip Glavačević (voditelj LAG-a). U poruci je potrebno upisati svoje ime, prezime, adresu, broj telefona ili mobitela.

S poštovanjem,

LAG "Slavonska Ravnica"


                                                  

Rad LAG-a  sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za poljoprivredni razvoj, Podmjera 19.1. „Pripremna pomoć“ u okviru Mjere 19 „LEADER – CLLD“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., Udio sufinanciranja 90% EU, 10% RH Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja.

JOSIP GLAVAČEVIĆ, bacc. ing. techn. aliment
Voditelj LAG-a Slavonska Ravnica


Savjetodavna služba
3.11.2015
Održiva upotreba pesticida

Okružnica - Izobrazba o održivoj upotrebi pesticida [PDF]


       Izobrazba će se održavati u prostorijama Općine Oprisavci 10. 11. i 12. studenog 2015. godine u vremenu od 17:00 do 21:00 sati. Planirani broj polaznika: 40. Predavači: Mara Maglić i Vera Novaković.

       Više informacija možete dobiti putem telefona, na broj 227 087.


IZBORI 2015.
2.11.2015
Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oprisavci

OBAVIJEST

       INSTRUKTAŽA PREDSJEDNIKA I ZAMJENIKA PREDSJEDNIKA BIRAČKIH ODBORA S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI ODRŽAT ĆE SE U

UTORAK, 03.11.2015. u 18:00 sati
u prostorijama OPĆINE OPRISAVCI

OIP OPĆINE OPRISAVCI
Predsjednica (mob: 0977490924)OPREZ!
2.11.2015
MUP RH - PU Brodsko-posavska - PP Vrpolje

    Upozorenje sudionicima u prometu

Načelnik PP Vrpolje: Zdravko Turčić
Pitanja i obavijesti: MUP RH, PU Brodsko-posavska, PP Vrpolje 035 211 739JAVNI POZIV
21.10.2015.
Javni poziv korisnicima proračuna Općine Oprisavci

JAVNI POZIV
KORISNICIMA PRORAČUNA OPĆINE OPRISAVCI ZA DOSTAVU
PROGRAMA I FINANCIJSKIH PLANOVA ZA 2016. GODINU

        Pozivamo sve korisnike Proračuna Općine Oprisavci da dostave Programe rada te financijske planove za 2016. godinu.
        Pod korisnicima Proračuna Općine Oprisavci podrazumijevaju se ustanove, KUD-ovi, klubovi, udruge i druge organizacije isključivo s područje Općine Oprisavci, a naročito:

 1. KULTURNE USTANOVE
 2. AMATERSKE KULTURNE UDRUGE I POJEDINCI
 3. SPORTSKI KLUBOVI I UDRUGE
 4. ORGANIZACIJE TEHNIČKE KULTURE
 5. HUMANITARNE UDRUGE
 6. UDRUŽENJE GRAĐANA
 7. VJERSKE ORGANIZACIJE
 8. OSTALE UDRUGE I POJEDINCI

        Rok za dostavu Programa i financijskih planova za 2016. godinu je 2. studeni 2015. godine, na adresu:

OPĆINA OPRISAVCI
TRG SV. KRIŽA 16, OPRISAVCI
35212 GARČIN

        Uz okvirne Programe i Financijske planove za 2016. godinu, treba dostaviti i posebni Obrazac-Prijavnicu, koja se može podići u uredu Općine ili na službenoj stranici Općine: www.opcina-oprisavci.hr

        Korisnici Programa Općine Oprisavci koji ne dostave Prijavnicu s Programom i financijskim planom do navedenog roka neće se uzimati u obzir za financiranje u 2016. godini!
           

Obrazac - prijavnica [PDF]

  Općinski načelnik
  Pejo Kovačević


JAVNI NATJEČAJ
13.10.2015.
Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Oprisavci

Temeljem članka 3. Odluke o uvjetima i postupku zakupa i kupoprodaje poslovnog prostora u vlasništvu Općine Oprisavci („Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije“ broj 02/2015 od 27. veljače 2015. godine), Općinski načelnik Općine Oprisavci raspisuje

N  A  T  J  E  Č  A  J
za zakup poslovnog  prostora  u vlasništvu Općine Oprisavci

Članak 1.
Raspisuje se Javni natječaj za zakup poslovnog prostora površine 76,11 m2 u vlasništvu Općine Oprisavci, na adresi Ulica Hrvatskih velikana br. 10 u Oprisavcima, koji je smješten unutar nekretnine sagrađene na k.č. br. 1257/2  k.o. Oprisavci (dalje: poslovni prostor).

Članak 2.
Općinski načelnik Općine Oprisavci zadržava pravo potpunog ili djelomičnog poništenja ovog Natječaja i isto nije dužan obrazložiti.

Članak 3.
Poslovni prostor daje se u zakup u svrhu obavljanja zdravstvene djelatnosti na rok od 12 (dvanaest) godina.

Članak 4.
            Početni iznos zakupnine za poslovni prostor iznosi 761,10 kuna mjesečno.
Pravo na zakup ima sudionik koji ispunjava uvjete Natječaja i koji ponudi najviši iznos zakupnine.

Članak 5.
Jamčevina za sudjelovanje na natječaju iznosi 1.000,00 kuna te se polaže na račun Općine Oprisavci kod „PRIVREDNE BANKE ZAGREB“ d.d., IBAN: HR98 2340 0091 8303 0000 1, model HR68 poziv na broj odobrenja 7706-OIB ponuditelja, opis plaćanja: Jamčevina.
Ponuditeljima čije ponude ne budu prihvaćene, vratit će se jamčevina u roku od 30 dana nakon što Općinski načelnik donese odluku o najpovoljnijoj ponudi.
Ponuditelj gubi pravo na povrat jamčevine, ukoliko povuče ponudu nakon što se pristupi postupku otvaranja ponuda.

Članak 6.
Osim zakupnine, zakupnik je dužan plaćati troškove i usluge isporučiteljima energije i usluga (struja, voda, plin odvoz otpada i drugo) prema primljenim računima o potrošnji.

Članak 7.
            Poslovni prostor izdaje se u zakup u stanju viđeno-preuzeto, pa je zakupnik dužan poslovni prostor urediti i privesti ugovorenoj namjeni o vlastitom trošku te se potpisom    Ugovora o zakupu odriče prava primjene instituta stjecanja bez osnove i poslovodstva bez naloga, bez obzira da li je u poslovni prostor ulagao sa ili bez suglasnosti zakupodavca.
 Zakupnik uzima prostor u viđenom stanju te, ukoliko izabrani ponuđač nije iskoristio pravo da pregleda poslovni prostor u tijeku natječaja ili nije bio informiran o tome tko koristi prostor, u slučaju odustajanja gubi pravo na povrat jamčevine.

Članak 8.
Zaključak o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja dostavit će se svim ponuditeljima pisanim putem u roku od 15 dana od dana odabira najpovoljnijeg ponuditelja.

Članak 9.
Odabrani zakupnik dužan je plaćati mjesečnu zakupninu unaprijed, najkasnije do desetog dana u mjesecu za tekući mjesec.

Članak 10.
Odabrani zakupnik dužan je prihvatiti povećanje ili smanjenje zakupnine koja može uslijediti tijekom trajanja zakupa prema odluci Općinskog načelnika.

Članak 11.
Pisana ponuda za sudjelovanje u natječaju mora sadržavati:

 • ime i prezime ili naziv ponuditelja, OIB i točnu adresu,
 • naziv poslovnog prostora za koji se podnosi ponuda s naznačenom adresom ili naziv katastarske čestice, sukladno nazivu lokacije iz Natječaja,
 • ponuđeni iznos mjesečne zakupnine,
 • dokaz o uplaćenoj jamčevini,
 • IBAN žiro-računa ili tekućeg računa za povrat jamčevine,
 • presliku osobne iskaznice ukoliko je natjecatelj fizička osoba; te izvornik ili ovjerenu presliku rješenja o upisu u središnji obrtni registar (obrtnicu), iz koje mora biti vidljivo da je natjecatelj registriran za djelatnost koja je oglašena,
 • izvornik ili ovjerenu presliku Odobrenja za samostalni rad izdanu od nadležne komore,
 • BON 2 / SOL 2 za ponuditelje koji su u platnom prometu,
 • pisanu izjavu ponuditelja o prihvaćanju općih uvjeta zakupa propisanih Odlukom o zakupu poslovnog prostora, te izjavu da je upoznat sa stanjem i opremljenošću prostora koji se daje u zakup,
 • pisanu izjavu o prihvaćanju djelatnosti navedene u natječaju,
 • pisanu izjavu ponuditelja o prihvaćanju svih pojedinačnih uvjeta zakupa utvrđenih u javnom natječaju za davanje u zakup poslovnog prostora,                                             
 • potvrdu Općine da ponuditelj nema dospjele nepodmirene obveze prema Općinskom proračunu.

Članak 12.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve pravne i fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Članak 13.
            Ponude za zakup poslovnog prostora dostavljaju se poštom, preporučeno s povratnicom u zatvorenim omotnicama na adresu: OPĆINA OPRISAVCI, Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, 35212 Garčin, s naznakom: "Natječaj za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Oprisavci - NE OTVARATI", u roku od 8 dana od dana objavljivanja ovog Natječaja u javnom glasilu.

Članak 14.
            Ponuditelju čija ponuda bude prihvaćena jamčevina će se uračunati u zakupninu.

Članak 15.
            Ukoliko najpovoljniji ponuditelj u roku od 30 dana od dana dostave obavijesti o izboru, bez opravdanog razloga ne potpiše ugovor o zakupu, smatrat će se da je odustao od sklapanja ugovora o zakupu te gubi pravo na povrat jamčevine.
            U slučaju iz prethodnog stavka ugovor o zakupu sklopit će se sa slijedećim najpovoljnijim ponuditeljem.

Članak 16.
            Nepotpune i nepravodobne ponude neće se razmatrati.

 

                                                                                       Općinski načelnik: Pejo KovačevićIZBORI 2015.
7.10.2015


SAVA KULTURA NATURA
2.10.2015
Izvještaj o održavanju skupa Zajedno za zajedničke pašnjake

      U prostorijama općine Oprisavci u četvrtak, 01.10.2015. godine održao se skup na temu „Zajedno za zajedničke pašnjake – zadruge kao mogući model upravljanja“. Zajednički pašnjaci na poplavnom području rijeke Save su specifični ekosustavi gdje je opstanak vrsta i staništa u neraskidivoj vezi sa tradicionalnim ekstenzivnim načinom ispaše stoke i upravljanjem te ovisan o dinamici kojom Sava plavi pašnjake. Na skupu se naglasila daljnja potreba suradnje sektora zaštite prirode i poljoprivrede te ponudio model zadruge kao organizatora lokalnog stanovništva koje živi i radi na tim prostorima. Bila je to i prigoda za osnivanje neformalne inicijative naziva Zajedno za zajedničke pašnjake u kojoj se nalaze predstavnici javnog i civilnog sektora vezani uz tu tematiku.

      Skup je ispred Ministarstva poljoprivrede pozdravila pomoćnica ministra Zrinka Starešinić, ispred županije Brodsko-posavske pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klara Šćuka te ispred općine Oprisavci načelnik Pejo Kovačević. Uslijedila su izlaganja predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Agencije za zaštitu okoliša i prirode, Agencije za poljoprivredno zemljište, Hrvatskog centra za zadružno poduzetnišvo te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode - Natura Slavonica uz moderaturu Brodskog ekološkog društva – BED-a. Predstavljen je dugogodišnji rad na značajnom krajobrazu Gajna u Oprisavcima i ponuđen model Pašnjačke zajednice braniteljske zadruge Eko-Gajna kao rješenja za mnogobrojne probleme upravljanja na zajedničkim pašnjacima. Svi izlagači su poduprli model rada na Gajni uz prisustvo predstavnika lokalne i regionalne samouprave, Savjetodavne službe, javnih ustanova za zaštitu prirode, članova Pašnjačke zajednice, Suradničkog vijeća značajnog krajobraza Gajna, udruga, Hrvatskih voda, LAG-ova te drugih institucija i pojedinaca uključenih u aktivnosti na Gajni.

      U ime Brodsko-posavske županije pročelnica Klara Šćuka te ravnatelj Javne ustanove Natura Slavonica Josip Bodrožić-Džakić i predsjednik Brodskog ekološkog društva-BED-a Šimo Beneš otvorili su prije skupa poučnu stazu na Gajni. Staza je financirana u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000 kojeg provodi Ministarstvo zaštite okoliša i prirode sredstvima zajma Svjetske banke. Otvorena je s odgodom nakon nužne sanacije šteta na pašnjaku od katastrofalnih poplava 2014. godine a sadrži 10 panoa vezanih za prirodnu i kulturnu baštinu Oprisavaca, Poljanaca i okolice. Radi specifičnog režima aktivnosti na pašnjaku i poplava posjete se trebaju unaprijed najaviti Javnoj ustanovi Natura Slavonica.


NOVI DRUŠTVENI DOM
17.9.2015


Deratizacija
16.9.2015
Obavijest o preventivnoj deratizaciji na području općine Oprisavci

      Obavještavaju se žitelji naselja s područja općine Oprisavci da će tvrtka ECO ENERGY d.o.o. iz Slavonskog Broda, Eugena Kumičića 10, provoditi sustavnu deratizaciju na području općine Oprisavci u periodu od 16. do 19. rujna 2015. godine. Deratizacija će se provoditi preparatom Bromachem žitni mamac proizvođača Duochem d.o.o.

      Protuotrov je vitamin K.

Odgovorna osoba: Ana Topolovec, dipl.ing. - ECO ENERGY d.o.o.


ZAKON o udrugama
1.9.2015
Zakon o udrugama - VAŽNO!

      Obavještavamo sve udruge koje djeluju na području općine Oprisavci da su sukladno članku 55. stavak 1. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/2014) dužne uskladiti svoje statute s navedenim Zakonom NAJKASNIJE do 30. rujna 2015. godine, odnosno u tome ih roku dostaviti Uredu državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji.

      Za udruge koje u zakonskom roku ne usklade svoje statute nadležni Ured će po službenoj dužnosti pokrenuti postupak likvidacije udruge!


      Ogledne primjere statuta usklađenih sa zakonskim odredbama možete vidjeti/preuzeti u nastavku:

 
 • nogometni klubovi [ PDF | WORD ]
 • DVD - vatrogastvo [ PDF | WORD ]
 • udruge općenito [ PDF | WORD ]


 • Elementarna nepogoda SUŠA
  17.8.2015
  Elementarna nepogoda u cijeloj Brodsko-posavskoj županiji

        Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić zbog dugotrajne suše i visokih temperatura tijekom proteklih mjeseci, 17. kolovoza 2015. godine proglasio je stanje elementarne nepogode izazvane nedostatkom oborina - SUŠOM na području Brodsko-posavske županije.

        Na čitavom području županije nanesene su velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2015. godine te je došlo do propadanja usjeva.

        Sušom su najviše pogođeni ratari, povrtlari, voćari i stočari, a najviše štete pretrpjeli su kukuruz, soja i ostale uljarice te voće i povrće.  POZIVAJU SE POLJOPRIVREDNICI

  koji imaju poljoprivredne kulture na području općine Oprisavci
  da svoje štete prijave Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda

  na obrascu EN-P u prostorijama Općine Oprisavci, u Oprisavcima, Trg Svetog Križa 16

  do 24. kolovoza 2015. godine!


  Županovu odluku u cijelosti možete pročitati ovdje.


  IGRAONICA
  19.8.2015


  Savjetodavna služba
  11.8.2015
  Obavijest poljoprivrednicima

        Na području Brodsko-posavske županije vršiti će se sakupljanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja. Sakupljati će se ambalaža slijedećih proizvođača: AgroChem Maks, Agroteks, BASF, Bayer, CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow Agro Sciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Stocton, Syngenta Agro.

         Ambalaža proizvođača koji nisu navedeni na prethodnom popisu neće se prihvatiti! Temeljito isprana i ispražnjena ambalaža od sredstava za zaštitu bilja moći će se predati u petak, 21. kolovoza 2015. godine, u SIKIREVCIMA - PZ PRVČA, ALOJZIJA STEPINCA 18 od 8:00 do 13:30 sati.

        Potrebito je ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

  Mara Maglić dipl.ing.agr.
  mara.maglic@savjetodavna.hr


  Gospodarenje otpadom
  31.7.2015
  Odvojeno prikupljanje otpada - Recikliranje

        Obavještavamo  mještane svih naselja općine Oprisavci da je izvršena podjela spremnika za odvajanje reciklažnog otpada. Za početak, svako je domaćinstvo dobilo spremnik (kantu) od 110 litara u koji će se odlagati PAPIR I KARTON, a kasnije će se na kućnom pragu odvajati i ostali reciklažni otpad poput stakla, plastike, metala, tekstila itd. Mještani će naknadno biti obavješteni o terminu početka prikupljanja reciklažnog otpada kao i o terminima i dinamici kojom će se prikupljanje nastaviti.

        Budući da je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Oprisavcima u zadnjoj fazi pripreme pred početak izgradnje, Općina Oprisavci iskoristila je mogućnost sufinanciranja opreme za razvrstavanje otpada i putem natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, povukla 80% vrijednosti nabave spremnika odnosno dobila cca 88.000 od 110.000 kuna.


  Hrvatska pošta d.d.
  1.8.2015
  NOVO radno vrijeme POŠTANSKOG UREDA u Oprisavcima

  RADNO VRIJEME: PON - PET


  OD 07:00 DO 10:00
     
  (osim državnih praznika)  Ambulanta - VANREDNO RADNO VRIJEME
  31.7.2015

  ORDINACIJA OPĆE MEDICINE
  DR. SANJA SAMARDŽIĆ
  Ul. Hrvatskih velikana 10
  35213 OPRISAVCI
  tel: 035/227-095 ili 035/225-318
  ORDINACIJA OPĆE MEDICINE
  DR. TATJANA ČALDAREVIĆ
  Ul. Kralja Tomislava 101
  35212 GARČIN
  tel: 035/422-031

  ZBOG KORIŠTENJA GODIŠNJEG ODMORA OD 1.8. DO 4.9.2015. GODINE, AMBULANTA U OPRISAVCIMA, ZADUBRAVLJU I GARČINU RADI PO SLIJEDEĆEM RASPOREDU:
  Dr. Sanja Samardžić i sestra Branka rade od 1.8.2015. do 7.8.2015. godine.
  Dr. Tatjana Čaldarević i tehničar Ivan rade od 10.8.2015. do 21.8.2015. godine.
  Dr. Sanja Samardžić i sestra Branka rade od 24.8.2015. do 4.9.2015. godine.


  GARČIN: SVAKI RADNI DAN OD 7:00 DO 10:00 SATI

  OPRISAVCI: PONEDJELJAK, SRIJEDA I PETAK OD 10:30 DO 13:30 SATI

  ZADUBRAVLJE: UTORAK I ČETVRTAK OD 10:30 DO 13:30 SATI

  KUĆNE POSJETE: OD 13:30 DO 14:30 SATI
  PAUZA: OD 10:00 DO 10:30 SATI

  NARUČIVANJE LIJEKOVA TELEFONOM MOGUĆE JE ZA VRIJEME RADNOG VREMENA AMBULANTE U OPRISAVCIMA

  SAVJETOVALIŠTE ZA ZDRAVU DJECU U DOGOVORU S DOKTORICOM


  5.8. - DAN POBJEDE
  4.8.2015


  Obavijest pčelarima
  6.7.2015
  Dezinsekcija

         Obavještavamo pčelare I OSOBE KOJE IMAJU PROBLEMA S DIŠNIM PUTEVIMA da će se na području općine Oprisavci u SUBOTU, 11. srpnja 2015. godine obavljati adulticidni tretman komaraca ukoliko budu povoljne vremenske prilike.

          Tretitanje će se provoditi u večernjim satima u vremenu od 20.00 do 21.30 sati. Zbog štetnosti insekticida na zdravlje i život pčela savjetujemo izmještanje košnica izvan navedenih područja. 


  Akcija Hrvatskog Crvenog križa
  1.7.2015
  Dragovoljno darivanje krvi - Daruj krv - SPASI ŽIVOT!


  HRVATSKI CRVENI KRIŽ
  GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLAVONSKI BROD
  OPĆINSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OPĆINE OPRISAVCI

        U srijedu, 8. srpnja 2015. godine u vremenu od 1730 do 1900 sati u prostorijama općine Oprisavci Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog Križa općine Oprisavci, organiziraju dragovoljno darivanje krvi.

        Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj humanoj akciji i daruju krv. Za lječenje bolesnih i unesrećenih u našoj Brodskoj bolnici za 2015. godinu moramo osigurati 3.400 doza krvi. To je iznimno veliki broj koji možemo ostvariti samo ako se odazovu svi koji mogu darovati krv.

        Krv mogu darivati samo zdravi ljudi. Prije darivanja krvi svatko prođe kratki lječnički pregled. Darovanu količinu krvi organizam darivatelja nadoknadi vrlo brzo bez ikakvih posljedica. Nakon darivanja krv u transfuziji prolazi različita testiranja kako bi se utvrdilo može li se koristiti kao lijek. Na taj način se vrši i dodatna kontrola zdravlja onoga tko je krv darovao, a to može biti vrlo korisno za darivatelja, poglavito da se u ranoj fazi otkrije neki zdravstveni problem kojeg darivatelj nije bio svjestan.

        ODAZOVITE SE DARIVANJU KRVI JER DARUJUĆI KRV DANAS, OSIGURAVATE SEBI, SVOJOJ OBITELJI, SVOJIM SURADNICIMA I PRIJATELJIMA TAJ NEZAMJENJIVI LIJEK SUTRA, KAD NEKOM OD VAS ZATREBA!

        HVALA U IME SVIH KOJIMA ĆETE DARUJUĆI KRV SPASITI ŽIVOT!

  HRVATSKI CRVENI KRIŽ
  KULTURA
  18.6.2015


  UDžBENICI - VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA
  16.6.2015
  Povratak udžbenika - VAŽNO!

        Obavještavamo roditelje učenika osnovnih škola s područja općine Oprisavci da trebaju vratiti udžbenike koje su zadužili početkom školske godine, da bi se isti kompletirali i priredili za podjelu slijedećoj generaciji učenika!

        Udžbenici se trebaju razdužiti DO PETKA 19.6.2015. u prostorijama Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u vremenu od 8 do 15 sati. Službenici Općine kontrolirati će i evidentirati svaki pojedinačni komplet udžbenika, te roditeljima davati potvrde o razduženim udžbenicima.

        Molimo da provjerite da su svi udžbenici u kompletu, odnosno da naglasite ako je koji od udžbenika iz nekog razloga neupotrebljiv, ili nedostaje.  SPORT I ZABAVA
  8.6.2015

        U nedjelju, 14. lipnja 2015. godine, u organizaciji NK ZADRUGAR iz Oprisavaca, na prostoru terena "KOŠUĆA" s početkom u 12 sati održati će se petnaesti po redu tradicionalni mini-nogometni turnir "Košuća open 2015".

  Nagrade:
  1. mjesto: zlatne medalje, 300 kuna + 9 pića
  2. mjesto: srebrne medalje, 200 kuna + 6 pića
  3. mjesto: brončane medalje, 100 kuna + 3 pića

  Nagrada za najboljeg igrača: pehar, 100 kuna + 2 pića

  Dodatne igre; bela i povlačenje užeta.
  Učešće po igraču 10 kuna.
  Prijave ekipa do nedjelje u 12 sati.

        Cjelodnevni program biti će popraćen jelom s roštilja i ražnja, te bogatom ponudom osvježavajućih napitaka.  Agencija za poljoprivredno zemljište
  27.05.2015


  ZABAVA
  21.5.2015

  Doživite nešto novo!
  Zaljubite se!
  Upoznajte i iskusite čari života na selu!


  Slobodni ste i tražite ljubav svog života?
  Volite upoznavati ljude, zabavljati se i uživati u životu?
  Ne čekajte da vas pronađe ljubav! Pronađite vi nju!

  Upoznajte naočitog farmera ili zgodnu farmericu i zaljubite se, jer…

  LJUBAV JE NA SELU

  Prijavite se na ljubavjenaselu@rtl.hr
  a za više informacija nazovite
  099/ 7313-569
  091/ 7246-315
  099/ 7332-079
  099/ 6605-700  SAVA KULTURA NATURA
  18.5.2015


  Izrada Strateškog razvojnog programa Općine Oprisavci
  13.5.2015
  Anketni upitnik

  grbRH  
  REPUBLIKA HRVATSKA  
  BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

  grbOO

  OPĆINA OPRISAVCI
  Jedinstveni upravni odjel
  OPĆINSKI NAČELNIK

  Oprisavci, 13. svibnja 2015. godine

  JAVNI POZIV
  Svim gospodarskim subjektima, institucijama, udrugama, pojedincima


  Poštovani,

         Općina je radi boljeg i učinkovitijeg korištenja strukturnih EU fondova odlučila izraditi Strateški razvojni program financiran iz Programa ruralnog razvoja - podmjera 7.1 izrada Strateških razvojnih programa. Aktivnosti koje providimo u stvaranju kvalitetnih uvjeta razvoja područja Općine jer smo svjesni teške ekonomske situacije Općine Oprisavci te smo u suradnji s tvrtkom Lneniček Consulting d.o.o. pokrenuli aktivnosti izrade Strateškog razvojnog programa Općine za vremenski period od 2015. do 2020. godine.

         S obzirom da Vi svojim doprinosom možete unaprijediti izradu tako da odgovorite na Anketni upitnik u prilogu ovog dopisa, koji je napravljen radi prepoznavanja objektivnosti pregleda stanja te uz Vašu pomoć, prepoznali daljnju viziju razvoja Općine i definirali put razvoja kroz postavljene dugoročne ciljeve, razvojne prioritete, mjere i aktivnosti ka održivom razvoju svih naselja na području Općine Oprisavci.

         Uputa za ispunjavanje:

         Anketni upitnik možete preuzeti ovdje. Molimo Vas da odvojite 15 minuta Vašeg dragocjenog vremena i da popunite ovaj anketni upitnik na način da zaokružite  samo jedan ponuđeni odgovor, a  u pitanjima gdje imate mogućnost upisa vlastitog odgovora upišite vlastita promišljanja.

         Anketni upitnik se sastoji od općeg dijela i specifičnih dijelova koji se odnose na pojedine sektore privatni (koje popunjavaju vlasnici poduzeća, obrta, OPG-a i slobodnih zanimanja) javnog sektora (kojeg popunjavaju predstavnici općinske vlasti) i Nevladine organizacije (predstavnici udruga). U prilogu anketnog upitnika nalazi se i tablica za prijavu projektne ideje koja je potrebna za sastavljanje kataloga projektnih ideja Općine, a navedeni katalog je prilog Strateškom razvojnom programa.

         Popunjeni anketni upitnik i ispunjenu projektnu ideju (ideje) možete poslati poštom na adresu Općina Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, 35212 Garčin, ili dostaviti osobno u Općinu.

         Ako imate nejasnoća oko ispunjavanja anketnog upitnika slobodno se javite na telefon 035/227-501. Rezultati anketnog upitnika koristiti će se isključivo radi izrade Strateškog razvojnog programa Općine te se neće koristiti ni u kakve druge svrhe.

         Uključivanjem šire zajednice omogućavamo svim institucijama, poduzetnicima, investitorima, entuzijastima i ostalim pojedincima da daju svoj doprinos u budućem gospodarskom razvoju Općine. Kroz stvarno sagledavanje gospodarskog stanja moći ćemo sagledati stvarne probleme i zajednički pronaći dogovorna rješenja i odgovore na te probleme.

         Unaprijed se zahvaljujemo i radujemo stvaranju zajedničke budućnosti!

  Vaš načelnik, Pejo Kovačević  LAG - SLAVONSKA RAVNICA
  11.5.2015


  ENERGETSKA OBNOVA KUĆA
  30.4.2015


  LAG SLAVONSKA RAVNICA
  4.5.2015  Slavonijatrans
  29.4.2015
  Tehnički pregled traktora

   


   

  OBAVIJEST

         Obavještavamo žitelje općine Oprisavci da će "SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI" d.o.o. i "CROATIA OSIGURANJE " d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica u petak 8. svibnja 2015. godine u Oprisavcima, u prostorijama upravne zgrade Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u Oprisavcima.

  Voditelj STP-a: Franjo Stanić


  Sufinanciranje roditelja djece koja pohađaju vrtić - Javni poziv
  27.4.2015
  JAVNI POZIV roditeljima djece koja pohađaju vrtiće

  grbRH  
  REPUBLIKA HRVATSKA  
  BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

  grbOO

  OPĆINA OPRISAVCI
  Jedinstveni upravni odjel
  OPĆINSKI NAČELNIK

  Oprisavci, 27. travnja 2015. godine

  JAVNI POZIV
  RODITELJIMA DJECE S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI KOJA POHAĐAJU VRTIĆ


         Pozivaju se roditelji s područja općine Oprisavci (koji ispunjavaju uvjete), kojima dijete/djeca pohađaju vrtić da podnesu zahtjev za sufinanciranje sukladno Odluci o sufinanciranju troškova boravka djece u dječjim vrtićima za roditelje s područja općine Oprisavci.

         Pravo na financijsku pomoć ostvaruje se podnošenjem propisanog zahtjeva uz obvezno prilaganje dokumenata kako je navedeno u članku 4. Odluke.

         Financijska potpora za djecu isplatit će se iz proračuna općine Oprisavci a iznosti će 300 kuna mjesečno po djetetu.

  Preuzimanje: zahtjev | odluka  LJEKARNA U OPRISAVCIMA
  Zadnja izmjena: 20.4.2015
  LJEKARNE
  Marije Vinković, mr.ph.
  (sjedište: Osječka 125, Slavonski Brod)

  Trg Svetog Križa 1
  35213 Oprisavci

  tel: 035 227 444
   

  NOVO RADNO VRIJEME
  LJEKARNE U OPRISAVCIMA

  (osim državnih praznika i blagdana)

  PONEDJELJAK - ČETVRTAK

  OD DO
  od 12:00 do 20:00  UTORAK - SRIJEDA - PETAK

  OD DO
  od 8:00 do 16:00  SUBOTOM LJEKARNA NE RADI

  Rad subotom se ukida iz razloga jer je od vremena 1.10.2013. do 30.4.2015. dolazak u ljekarnu subotom bio izuzetno mali te smo zaključili da pacijentima nije potrebna naša usluga subotom. Ukoliko se radi o hitnom slučaju da je lijek neophodno izdati, možete nazvati telefon 035 415 333 od 8 do 14 sati.

  ZA VRIJEME GODIŠNJEG ODMORA U VREMENU OD 15.7. DO 15.8.2015. LJEKARNA ĆE RADITI
  SVAKI DAN OD PONEDJELJKA DO PETKA OD 8 DO 16 SATI!

  24.12. (BADNJAK) I 31.12. (STARA GODINA) LJEKARNA RADI OD 8 DO 15 SATI.

  Telefon za kontakt: 035/227-444
  email: ljekarna.oprisavci@gmail.com

  Na ovoj stranici obavještavat ćemo vas o eventualnim promjenama radnog vremena ambulante i ljekarne u Oprisavcima, sukladno nama dostavljenim informacijama.


  MUP - mobilni šalterski ured u Oprisavcima!        >>>>>>> PONEDJELJAK, 20.4.2015 <<<<<<<
  24.3.2015
  MUP- Mobilni šalterski ured u Oprisavcima

         Budući da je u naselju Oprisavci došlo do promjene naziva ulica i kućnih brojeva, prenosimo tekst sa stranica MUP-a u kojem stoji:

         U kojim je slučajevima potrebno zamijeniti osobnu iskaznicu?

         Građanin se ne smije služiti osobnom iskaznicom ako su se u međuvremenu promijenili njegovi osobni podaci, ako slika na osobnoj iskaznici više ne odgovora njegovom izgledu te ako je osobna iskaznica oštećena ili zbog nekog drugog razloga ne služi svrsi. Dakle, osobnu je iskaznicu potrebno zamijeniti novom ako je osoba promijenila prezime ili ime (ili i jedno i drugo), ako su se promijenili podaci o osobnom identifikacijskom broju, spolu, datumu rođenja, ako je promijenila prebivalište, ako je došlo do promjene naziva mjesta, ulice ili promjene kućnog broja, ako se od izdavanja osobne iskaznice toliko izmijenio izgled osobe da slika na osobnoj iskaznici više ne prikazuje vjerno osobu, ako je osobna iskaznica na bilo koji način oštećena te ako joj je istekao rok važenja. Služenje osobnom iskaznicom kojom se ne smije služiti prekršaj je za koji je propisana je novčana kazna u iznosu od 3.000 do 4.500 kuna (čl. 24. Zakona o osobnoj iskaznici).

         Da bismo mještanima naselja Oprisavci i svim drugim zainteresiranim osobama olakšali proceduru zamjene osobne iskaznice (i drugih osobnih dokumenata) ili izdavanje novih, u suradnji s PU Brodsko-posavskom - Služba zajedničkih i upravnih poslova, osigurali smo korištenje mobilnog šalterskog ureda!

  Mobilni šalterski ured biti će na raspolaganju 20. travnja 2015. godine u vremenu od 9-14 sati kod zgrade Općine na adresi Trg Svetog Križa 16 u Oprisavcima.

         U nastavku prenosimo dopis iz kojeg je vidljivo što je sve potrebno da bi se izdao ili zamijenio pojedini osobni dokument uz napomenu da uplatnicu za bilo koju osnovu možete unaprijed dobiti u Općini Oprisavci da biste po istoj unaprijed mogli izvršiti plaćanje i na taj način izbjegli gužvu u poštanskom uredu. Također napominjemo da poštanski ured u Oprisavcima radi do 11:00 sati te da nakon tog vremena u istom nećete biti u mogućnosti platiti pristojbu!


      Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je korištenje mobilnog šalterskog ureda na području Policijske uprave brodsko-posavske. U općini Oprisavci planom je predviđeno korištenje mobilnog šalterskog ureda dana, 20.04.2015. godine od 9-14 sati. U mobilnom šalterskom uredu građani će moći podnijeti zahtjeve za izdavanje osobnih iskaznica i putovnica, izvršiti prijavu prebivališta, vozačkih dozvola, te registracije vozila. Sve osobe koje žele podnijeti zahtjev trebaju doći do mobilnog šalterskog ureda koji će biti stacioniran kod zgrade Općine.

  Za podnošenje zahtjeva potrebno je:

  ZA IZDAVANJE OSOBNE ISKAZNICE

  1. prethodna osobna iskaznica
  2. jedna fotografija 35x45 mm
  3. uplaćena naknada za obrazac osobne iskaznice u iznosu od 48,50 kuna

  Uplata naknade može se izvršiti putem uplatnice, koja će se dobiti u mobilnom šalterskom uredu.
  Uplata se može izvršiti putem interneta ili nalogom za plaćanje, tada se upisuje slijedeće:
  -Primatelj: Državni proračun RH
  -IBAN Primatelja: HR12 1001 0051 8630 0016 0 (upisivati bez razmaka)
  -Model: HR65
  -Poziv na broj odobrenja: 7005-442-OIB…(upisuje se OIB podnositelja zahtjeva)
  -U opisu plaćanja upisuje se: Prihod od osobnih iskaznica.
  Uplatnicu možete dobiti i u Općini Oprisavci već od 25.3.2015. da biste mogli unaprijed izvršiti plaćanje do dana podnošenja zahtjeva u mobilno šalterskom uredu.

  Ako se zahtjev za izdavanje osobne iskaznice podnosi prvi put potrebno je priložiti domovnicu, izvadak iz matice rođenih ili rodni list.


  ZA IZDAVANJE PUTOVNICE

  1. osobna iskaznica
  2. prethodna putovnica
  3. jedna fotografija 35x45 mm
  4. uplaćena naknada za obrazac putovnice u iznosu od 320,00 kuna
  5. 70 kuna upravne pristojbe u upravnim biljezima

  Uplata naknade može se izvršiti putem uplatnice, koja će se dobiti u mobilnom šalterskom uredu.
  Uplata se može izvršiti putem interneta ili nalogom za plaćanje, tada se upisuje slijedeće:

  -Primatelj: Državni proračun RH
  -IBAN Primatelja: HR12 1001 0051 8630 0016 0 (upisivati bez razmaka)
  -Model: HR65
  -Poziv na broj odobrenja: 7005-434-OIB…(upisuje se OIB podnositelja zahtjeva)
  -U opisu plaćanja upisuje se: Prihod od putovnica.
  Uplatnicu možete dobiti i u Općini Oprisavci već od 25.3.2015. da biste mogli unaprijed izvršiti plaćanje do dana podnošenja zahtjeva u mobilnom šalterskom uredu.
  Za prijavu prebivališta potrebna je važeća osobna iskaznica i suglasnost stanodavca (ovjerena izjava ili izjava pred službenikom)

  ZA IZDAVANJE VOZAČKE DOZVOLE

  1. osobna iskaznica
  2. jedna fotografija 30x35 mm
  3. uplaćena naknada za obrazac vozačke dozvole u iznosu od 151,00 kuna
  4. 35 kuna upravne pristojbe u upravnim biljezima (umjesto izgubljene 50 kuna)

  Dokumentacije koja se prilaže ovisi o vrsti zahtjeva (prva vozačka dozvola, zamjena vozačke dozvole, zamjena inozemne vozačke dozvole, gubitak i dr.) a može se pronaći na web stranici MUP-a: www.mup.hr
  Uplata naknade može se izvršiti putem uplatnice, koja će se dobiti u mobilnom šalterskom uredu.
  Uplata se može izvršiti putem interneta ili nalogom za plaćanje, tada se upisuje slijedeće:

  -Primatelj: Državni proračun RH
  -IBAN Primatelja: HR12 1001 0051 8630 0016 0 (upisivati bez razmaka)
  -Model: HR65
  -Poziv na broj odobrenja: 7005-477-OIB…(upisuje se OIB podnositelja zahtjeva)
  - U opisu plaćanja upisuje se: Prihod od vozačke dozvole.
  Uplatnicu možete dobiti i u Općini Oprisavci već od 25.3.2015. da biste mogli unaprijed izvršiti plaćanje do dana podnošenja zahtjeva u mobilnom šalterskom uredu.

  ZA REGISTRACIJU VOZILA


  Dokumentacije koja se prilaže ovisi o vrsti zahtjeva (prva registracija, produženje, promjena vlasništva, odjava vozila i dr.), a može se pročitati na web stranici MUP-a: www.mup.hr  Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH
  17.4.2015


  SRETAN USKRS!
  31.3.2015


  Biciklisti u prometu
  19.3.2015
  Stradavanja biciklista u prometu

           Dolaskom proljeća i ljepšeg vremena, na prometnicama Vaše općine doći će do povećanja broja biciklista koji sudjeluju u prometu. Pored pješaka, biciklisti su jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu. U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u kojem često stradavaju upravo biciklisti, ovim putem upozoravamo na opasnosti i obaveze ove kategorije sudionika u prometu.

           Biciklisti svojim ponašanjem u prometu često doprinose događanju prometne nesreće. Prije svega u prometnoj nesreći sudjeluju pod utjecajem alkohola, u noćnim uvjetima prometovanja koriste tamnu odjeću bez reflektirajućih dijelova, upravljaju biciklom noću bez korištenja svjetala na biciklu, za kretanje ne koriste biciklističku traku ili stazu tamo gdje je ona izgrađena, odnosno ne kreću se propisanom stranom ceste. Po starosnoj strukturi biciklista, u prometnim nesrećama češće sudjeluju starije i maloljetne osobe, pa čak i djeca.


  Podsjećamo vozače bicikla na najznačajnije zakonske odredbe:

           Člankom 101. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisano je da od prvog sumraka (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani. Za nepoštivanje ove odredbe predviđena je novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna.

           Člankom 112. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisano je da su se vozači bicikla dužni kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, potrebno je kretati se što bliže desnom rubu kolnika. Ako se dva ili više vozača bicikala kreću u skupini, dužni su se kretati jedan iza drugog. Za nepoštivanje ovih odredbi predviđena je novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna.

           Člankom 113. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisano je da vozač bicikla mora upravljati vozilom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu. Za nepoštivanje ovih odredbi predviđena je novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna.

           Člankom 114. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisano je da vozači bicikla mlađi od 16 godina moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Za takav prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna.

           Ovime apeliramo na sve mještane Vaše općine na dosljedno poštivanje prometnih propisa kada u svojstvu biciklista sudjeluju u prometu noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti.

           Poradi potrebe za povećanjem sigurnosti u zajednici nudimo otvorenu suradnju, a za sve prijedloge, pitanja i obavijesti koja su u domeni sigurnosti cestovnog prometa slobodno se obratite u Policijsku postaju Vrpolje policijskom službeniku za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Mirku Čorak putem telefona 211-725 ili putem e-maila: mcorak2@mup.hr kao i na broj operativnog dežurstva 211-739.

  Načelnik PP Vrpolje: Zdravko Turčić
  Pitanja i obavijesti: MUP RH, PU Brodsko-posavska, PP Vrpolje 035 211 739


  Obavijest poljoprivrednim proizvođačima
  18.3.2015
  Savjetodavna služba: Edukacija o održivoj uporabi pesticida

       Izobrazba o održivoj uporabi pesticida


         Izobrazba će se održavati u prostorijama Općine Oprisavci 24. 25. i 26. ožujka 2015. godine u vremenu od 17:00 do 20:20 sati. Predavači: Mara Maglić, Mladen Konjević, Vera Novaković. Sa sobom ponijeti potvrdu o plaćanju, te dokaz o minimalno završenoj osnovnoj školi (svjedodžba ili radna knjižica).

         Više informacija možete dobiti putem telefona savjetodavne službe u Oprisavcima, na broj 227 087.


  Školovanje za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA
  5.3.2015        Na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske objavljen je NATJEČAJ za upis polaznika i polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC POLICAJKA u 2015./2016. godini.

        Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 325 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2015./2016. godini (u daljnjem tekstu: Program). Program će započeti 7. rujna 2015. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije) sukladno potrebama službe.

  Opširnije na mup.hr

  Pitanja i obavijesti: MUP RH, PU Brodsko-posavska, PP Vrpolje 035 211 739


  Autoceste A3 i A5
  4.3.2015
  Mogućnost uključenja s županijske ceste Ž4210

        Obavještavamo žitelje općine Oprisavci kao i sve druge zainteresirane vozače motornih vozila, da su odnedavno završeni radovi na čvoru "SVILAJ", te da je omogućeno uključenje vozila na autoceste A3 ZAGREB-LIPOVAC te A5 OSIJEK-SVILAJ na 26. kilometru županijske ceste Ž4210 (između Svilaja i Prnjavora).

        Ujedno prenosimo cjenik HAC-a za sve koji se na autocestu uključuju na spomenutom mjestu.


   

   

  Foto izložba - Moj komadić zemlje
  23.2.2015  Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH
  26.02.2015
  Objava zahtjeva za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

        k.č.br. 57/1 u k.o. Poljanci, livada u „BETLEMUŠI“ površine 0,279 ha


  AKCIJA - “Manje oružja, manje tragedija"
  11.2.2015
  MUP RH - PU Brodsko-posavska - PP Vrpolje

      U sklopu provođenja projekta “Policija u zajednici”, na postajnom području Policijske postaje Vrpolje, kontakt policajci će na području općine Oprisavci provesti projekt pod nazivom “Manje oružja, manje tragedija”.

      Cilj akcije je prikupljanje oružja i streljiva koje građani nezakonito posjeduju, te njihova predaja pol. službenicima Policijske postaje Vrpolje, a sve poradi sprečavanja neželjenih posljedica.

       Sukladno odredbama Zakona o oružju, građani mogu u neograničenom vremenskom razdoblju dragovoljno predati nezakonito oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva bez davanja osobnih podataka, te bez bojazni od pokretanja prekršajnih ili kaznenih postupaka.

          Prilikom provođenja projekta, pol.službenici će prikupljati samo oružje i streljivo dok će za minsko-eksplozivna sredstva mještane upućivati na tel. 192 radi daljnjeg dogovora oko preuzimanja istih od strane pirotehničara PU B-P.
                                
          Projekt se planira provesti u četiri različita termina i to po dva u prijepodnevnim satima i po dva u poslijepodnevnim satima kako bi što više bili dostupni mještanima radi predaje oružja i streljiva, a isto će se održati u prostorijama vijećnice u zgradi Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u Oprisavcima.

           Za općinu Oprisavci termini su:
             - dana 4. i 18. ožujka 2015. godine od 17,00-20,00 sati;
             - dana 11. i 25. ožujka 2015. godine od 11,00-14,00 sati.

  PDF dopis

  Načelnik PP Vrpolje: Zdravko Turčić
  Pitanja i obavijesti: MUP RH, PU Brodsko-posavska, PP Vrpolje 035 211 739


  Pomoć studentima - obavijest
  6.2.2015
  Obavijest studentima

  grbRH  
  REPUBLIKA HRVATSKA  
  BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

  grbOO

  OPĆINA OPRISAVCI
  Jedinstveni upravni odjel
  OPĆINSKI NAČELNIK

  Oprisavci, 6. veljače 2015. godine

  OBAVIJEST
  STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI


         U petak, 6. veljače izvršena je isplata financijske potpore studentima s područja općine Oprisavci studentima koji su ispunjavali uvjete (42), sukladno Odluci o isplati jednokratne financijske pomoći/potpore redovnim studentima s područja općine Oprisavci (akademska godina 2014./2015.)         Iznos financijske potpore iznosi 1.000 kuna po studentu i isplaćen je na bankovne račune studenata.  Blato na cestama - obavijest
  3.2.2015
  MUP RH - PU Brodsko-posavska - PP Vrpolje

        Obzirom da se nalazimo u promjenjivom razdoblju sa čestim meteorološkim promjenama kišnih i sniježnih dana, samim tim povećan je i rizik od prometnih nesreća. Rizik od prometnih nesreća povećan je i činjenicom da u ovakvim uvjetima pojedini mještani općine svojim poljoprivrednim strojevima posebno traktorima, odlaze u polja, a po povratku se ne pridržavaju obveza čišćenja blata s kotača svojih vozila. S takvim vozilima prilikom izlaska iz polja na kolnik iznose znatne količine blata, čime dovode u opasnost ostale sudionike u prometu.

        Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje da vozač koji se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključuje na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom obvezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. Ukoliko vozač ne ukloni blato s kotača, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna.

        Propisana je i obveza po kojoj je vozač sa ceste i cestovnog zemljišta ukloniti predmete koje s njegovog vozila padnu na cestu i cestovno zemljište te predmete koje je pri zaustavljanju vozila ostavio na cesti. Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za ovaj prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik, dok je za sudionika u prometu propisana novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna. Ako vozač, vlasnik vozila ili druga osoba ne postupi u skladu s ovom odredbom, o njegovom trošku to će učiniti pravna ili fizička osoba obrtnik, kojoj je povjereno održavanje cesta.

  Načelnik PP Vrpolje: Zdravko Turčić
  Pitanja i obavijesti: MUP RH, PU Brodsko-posavska, PP Vrpolje 035 211 739


  Pokladno jahanje
  22.1.2015
  TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE OPRISAVCI ORGANIZIRA TRADICIONALNO PETO

  POKLADNO JAHANJE


  U NEDJELJU, 1. VELJAČE 2015. GODINE S POČETKOM U 12:00 SATI
  NA IGRALIŠTU OSNOVNE ŠKOLE STJEPAN RADIĆ U OPRISAVCIMA.


       Kako je predviđeno programom, u vremenu od 12:00 do 17:00 sati povorka pokladnih jahača posjetit će tri postaje u naselju Oprisavci. U povorci će sudjelovati 50-ak jahača s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije.

  Udruge učesnice:


  - „SLAVONIJA“ Slavonski Brod
  - „LIPICANAC“ Ruščica
  - „UDRUGA RATARA I STOČARA“ Sikirevci
  - „ERGELA Dorić“ Svilaj
  - „ERGELA Medvidović“ Sikirevci


       Po završetku događaja uz prigodnu večeru učesnike povorke pokladnog jahanja, jahače i goste zabavljati će TS ATAŠE iz Novog Grada.


  Pozivamo sve ljubitelje tradicijske kulture da svojom nazočnošću podrže ovu manifestaciju!

  [Fotografije]
  Predsjednik TZ općine Oprisavci: Pejo Kovačević

  .: komentiraj :.
  [vidi knjigu gostiju]  Pomoć ugroženima poplavom 2014.
  25.1.2015
  Gunja

        Sukladno odluci Općinskog vijeća Općine Oprisavci u nedjelju, 18. siječnja 2015. godine, Općinski načelnik g. Pejo Kovačević te predsjednik Općinskog vijeća g. Franjo Klenuk posjetili su pet obitelji stradalnika iz Gunje, te im darivali pomoć u tehničkoj robi u ukupnoj vrijednosti 15.000,00 kuna.
        Na taj način Općina Oprisavci uključila se u akciju pomaganja stradalima od poplava u proljeće 2014. godine. Ovim putem prenosimo najiskrenije zahvale obitelji kojima je pomoć uručena odnosno:

  Šiniša Čerkezović, M.A. Reljkovića 132, Gunja
  Atif Čakal, M. Dizdara 16, Gunja
  Fikret Fejzić, Hrastova 2, Gunja
  Đuro Šokčević, V. Nazora 29, Gunja
  Ivica Glibušić, Graničarska 12, Gunja  Trošarine na alkoholna pića
  16.1.2015
  CARINSKI URED SLAVONSKI BROD
  Dr. Mile Budaka 1
   


  VAŽNE OBAVIJESTI
  MALIM PROIZVOĐAČIMA JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA I MALIM PROIZVOĐAČIMA VINA

  U nastavku pročitajte i preuzmite dokumentaciju potrebnu za upis u registar trošarinskih obveznika.

  Dopis i upute Carinskog ureda Slavonski Brod
  Izjava o posjedovanju kotla za destilaciju alkoholnih pića
  Primjer ispunjavanja opće uplatnice
  Obrazac GI-MP-JAP
  Obrazac PUR


  Upute za fizičke osobe - proizvođače alkoholnih pića (www.carina.hr)


  LAG - Slavonska ravnica
  15.1.2015


  Isplata šteta od elementarne nepogode
  7.1.2015
  Poplave 2014.

        Obavještavamo poljprivrednike s područja općine Oprisavci koji su prijavili štetu nastalu u poplavama u travnju 2014. godine, da je ista isplaćena na račune poljoprivrednika u iznosima kako je prikazano u priloženoj tablici.  Pomoć studentima - Javni poziv
  2.1.2015
  JAVNI POZIV studentima s područja općine Oprisavci

  grbRH  
  REPUBLIKA HRVATSKA  
  BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

  grbOO

  OPĆINA OPRISAVCI
  Jedinstveni upravni odjel
  OPĆINSKI NAČELNIK

  Oprisavci, 31. prosinca 2014. godine

  JAVNI POZIV
  STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI


         Pozivaju se studenti s područja općine Oprisavci da podnesu zahtjev za dodjelu financijske pomoći za akademsku godinu 2014./2015. Pravo na financijsku potporu/pomoć imaju svi redovni studenti koji su prvi puta upisali tekuću akademsku godinu te pohađaju visoko učilište, sveučilište, fakultet ili umjetničku akademiju u njegovom sastavu, veleučilište ili visoku školu, a imaju prebivalište na području općine Oprisavci.

         Pravo na financijsku potporu/pomoć studenti ostvaruju podnošenjem propisanog zahtjeva uz obvezno prilaganje dokumenata (uvjerenje ustanove i preslike osobnih dokumenata) kako je navedeno u članku 3. Odluke o isplati jednokratne financijske pomoći/potpore redovnim studentima s područja općine Oprisavci (akademska godina 2014./2015.)

         Iznos financijske potpore iznosi 1.000 kuna po studentu.

  Preuzimanje: zahtjev | odluka

     ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA JE 31. SIJEČANJ 2015. GODINE!   
  - stranica br. 10 -