OPĆINA OPRISAVCI
Gdje sam: Naslovnica | srt.11 [arhiva] [ online: 2][chat][ExcelEvid]
[max online: 56] Broj posjeta:
Čestitka
18.12.2016


Upotreba pirotehničkih sredstava
19.12.2016
VAŽNA OBAVIJEST!

          U povodu nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana upozoravamo mještane u svim naseljima općine Oprisavci na zabranu upotrebe pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorijama i na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

          Posebno upozoravamo da je upotreba pirotehničkih sredstava nedoznoljena poglavito u vrijeme i nakon održavanja misa polnoćki, a sve s ciljem neželjenih posljedica i možebitnog ozljeđivanja osoba koje budu pohodile misna slavlja.

          Također napominjemo da će na osiguranju misa polnoćki biti angažirani policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, koji će prema osobama koje budu upotrebljavali pirotehnička sredstva poduzimati odgovarajuće mjere propisane Zakonom.

Općinski načelnik: Pejo KovačevićHRVATSKI CRVENI KRIŽ - DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI
8.12.2016
Dobrovoljno darivanje krvi - OPRISAVCI, 14.12.2016. od 16 do 18 satiOBAVIJEST DOBROVOLJNIM DARIVATELJIMA KRVI:

ZBOG KVARA NA SUSTAVU CENTRALNOG GRIJANJA U PROSTORIJAMA OPĆINE OPRISAVCI, DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI ODRŽATI ĆE SE U SPORTSKOJ DVORANI OSNOVNE ŠKOLE STJEPAN RADIĆ U OPRISAVCIMA.


Dobrovoljno darivanje krvi - OPRISAVCI, 14.12.2016. od 16 do 18 sati


Slavonijatrans
29.11.2016
Tehnički pregled traktora i prikolica

 


REGISTRACIJA TRAKTORA
       7.12.2016.


 

OBAVIJEST

       Obavještavamo poljoprivrednike da će "SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI" d.o.o. i "CROATIA OSIGURANJE " d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica u srijedu 7. prosinca 2016. godine u Oprisavcima, u prostorijama upravne zgrade Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u Oprisavcima.

Voditelj STP-a: Franjo Stanić


SPORT
7.11.2016
Karla Kurkutović

       Karla Kurkutović članica Ženskog nogometnog kluba VIKTORIJA iz Slavonskog Broda, te članica Hrvatske  ženske nogometne reprezentacije (U-15, U-17), uvjerljivo je najbolji strijelac 1. Hrvatske ženske nogometne lige za kadetkinje. Karla igra na poziciji napadača, te je u sedam kola jesenskog dijela prvenstva za 2016/2017. godinu postigla 35 golova i s ponosom predstavlja svoje selo i svoju općinu Oprisavci.

       Karla trenira pod paskom trenera gosp. Miroslava Buljana i gosp. Borisa Brice i kad joj školske obveze ne dozvoljavaju da redovito trenira u matičnom klubu, Karla se pridruži pionirima juniorima NK ZADRUGAR iz Oprisavaca, te uz stručnu pomoć trenera gosp. Siniše Berdalovića nadoknadi propušteno, na čemu su mu Karlini roditelji iznimno zahvalni kao i cjelokupnom vodstvu NK Zadugar.Dani sjećanja
28.10.2016
Obilježavanje blagdana Svih svetih

        Povodom obilježavanja nadolazećeg blagdana Svih svetih, općinski načelnik Pejo Kovačević u pratnji zamjenice Marije Stojanović i predstavnika Brodsko-posavske županije, zapalili su svijeće i položili cvijeće na grobove poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata na svim grobljima na području općine Oprisavci.

 

 

 

 

 

OPREZ!
27.10.2016
MUP RH - PU Brodsko-posavska - PP Vrpolje - Obavijest sudionicima u prometu

Poštovani,

        u posljednje vrijeme suočeni smo s nizom teških prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo više osoba. Policijski službenici u cilju zaustavljanja i smanjenja negativnog trenda te poboljšanja sigurnosti svih sudionika u prometu, ovih dana poduzimaju niz preventivno-represivnih mjera i aktivnosti usmjerenih prema onim prekršajima sudionika u prometu koji su uzrokom najtežih prometnih nesreća, a to su prije svega alkohol i brzina.

        Pred nama je jesensko razdoblje sa kraćim trajanjem dana i čestim meteorološkim promjenama u kojima se izmjenjuju kiša, magla i sunce što dovodi do smanjene vidljivosti, klizavog kolnika i povećanog rizika od prometnih nesreća.

        Ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu, da se u ovakvim uvjetima pridržavaju prometnih propisa, da prilagode vožnju uvjetima i stanju na cestama, da ne upravljaju svojim vozilima ako su konzumirali alkoholna pića, te da obavezno uklone blato sa ceste koje je palo sa njihovih radnih strojeva i traktora.

        Kako bi se podigla razina sigurnosti u cestovnom prometu, ovim putem svim sudionicima u prometu ukazujemo na određene obaveze:
 • prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za razdoblje zimskog računanja vremena vozači imaju obvezu za vrijeme vožnje na motornim vozilima i tijekom dana imati upaljena dnevna odnosno kratka svjetla. Nepoštivanje ove zakonske odredbe se kažnjava novčanom kaznom od 300 kn,
 • vozači mopeda i motocikala moraju imati upaljena kratka svjetla tijekom vožnje cijele godine,
 • vozači traktora, kada se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključujete na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom, obavezno zaustavite vozilo i uklonite blato s kotača,
 • sa ceste i cestovnog zemljišta uklonite predmete i tvari koje padnu sa vaših vozila na cestu i cestovno zemljište te predmete koje ste pri zaustavljanju vozila ostavili na cesti, a ako to ne učinite, o vašem trošku to će učiniti pravna ili fizička osoba obrtnik, kojoj je povjereno održavanje cesta,
 • vodite računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti uređaja za zaustavljanje i uređaja za osvjetljavanje vozila,
 • na traktorskim priključcima ne prevozite osobe,
 • prilikom sudjelovanja u prometu traktori moraju biti registrirani i imati ispravne propisane uređaje i opremu, te ovom prilikom ističemo da vlasnici traktora imaju mogućnost registrirati svoja vozila izvan stanica za tehnički pregled vozila, odnosno na području općina gdje borave,
 • vozači svih motornih vozila, prilagodite brzinu uvjetima na cesti, na raskrižjima upravljajte vozilima isključivo prema prometnoj signalizaciji i prometnim pravilima, a ukoliko ste pod utjecajem alkohola ne upravljajte vozilima,
 • vozače motornih vozila podsjećamo da pripreme svoja vozila za zimske uvjete na cestama i postave zimsku opremu koja podrazumijeva zimske gume na sva 4 kotača ili ljetne gume sa lancima za snijeg u vozilu, pripremljenim za postavljanje,
 • vozači i putnici u vozilima koristite sigurnosne pojaseve na prednjim i stražnjim sjedalima,
 • pješaci, vodite računa o svojoj vidljivosti u noćnim uvjetima, ne zadržavajte se nepotrebno na kolniku, a za prijelaz preko ceste koristite prema mogućnostima obilježene pješačke prijelaze,
 • za svoje kretanje koristite nogostupe ili druge površine određene za kretanje pješaka,
 • biciklisti, dužni ste se prilagoditi produljenju noćnih uvjeta prometovanja i prilikom sudjelovanja u prometu u noćnim uvjetima i sumrak obavezno imati upaljena svjetla na biciklu, čiste reflektirajuće dijelove bicikla, te koristiti reflektirajuće dijelove odjeće ili reflektirajuće prsluke.

Mirko Čorak struč. spec. crim.
policijski službenik za sigurnost
i preventivu cestovnog prometa

Načelnik PP Vrpolje: Zdravko Turčić
Pitanja i obavijesti: MUP RH, PU Brodsko-posavska, PP Vrpolje 035 211 739Vjerski život
17.10.2016
Misa zahvalnica u Oprisavcima      Fotografije uređenja crkve u Oprisavcima povodom zahvalne nedjelje možete pogledati ovdje. Crkvu su uredile žene iz Udruge žena SMILJAK - Oprisavci.Vjerski život
17.10.2016
Misa zahvalnica u Svilaju

      Na Misijsku nedjelju, 16. listopada, proslavljena je svečana misa zahvalnica za kruh i plodove zemlje. Misu je predvodio župnik Jakob Šunjara na kojoj su sudjelovali brojni župljani.

      U homiliji župnik je naglasio da upravo na Misijsku nedjelju želimo Bogu zahvaliti na svemu onome lijepome što nam daruje, na ovozemnim bogatstvima. S druge strane želimo biti osjetljivi za potrebe onih koji to nemaju. To ne znači da oni nisu od Boga blagoslovljeni nego da imaju više poteškoća od nas. Koliko god ponekada bilo teško trebamo se prisjetiti onih koji su u potrebi te biti spremni darovati kako materijalni dar tako i sami sebe.

      Nakon homilije uslijedila je prikazna procesija. Župljani odjeveni u narodno ruho prinosili su prigodne darove prikazujući ih Gospodinu u znak zahvalnosti: gruda zemlje, kalež i plitica, Biblija i katekizam, vino i voda, kukuruz, pšenica, kruh i hostije. O svakom plodu pročitane su prigodne zahvale, a potom ih je župnik blagoslovio te su odloženi pred oltar. Na kraju misnog slavlja župnik se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji mise zahvalnice.

Katarina MešinSport
14.10.2016
NAJVEĆA DONACIJA U HRVATSKOM NOGOMETU!

             Povodom akcije „Maknimo djecu s ulice!“, već treći put, najveći europski tekstilni trgovac odjećom, njemački KiK Textilien hrvatskim klubovima donira nogometne dresove za sve uzraste. Dresovi su clima cool, a sadrže gornji i donji dio, štucne te sportsku torbu po setu momčadi.

      Sretni smo što smo dio te akcije i ovim putem zahvaljujemo KiK-u na donaciji, sada i naši igrači treniraju u KiK dresovima!


      KiK Textilien, njemački tekstilni lanac i broj 1 u Europi, jedna je od najbrže rastućih tvrtki na ovom području. U ljeto 2011. god. KiK je ušao u Hrvatsku i malo je reći osvojio tržište najbržom ekspanzijom u zemlji. Sada je KiK u svim hrvatskim gradovima, a nedavno je otvorena 72., dok je dugoročni plan preko 100 filijala.

      Na pravom mjestu u pravo vrijeme - KiK kupcima nudi zaista sve, od trendy odjeće za cijelu obitelj, nakita i ukrasa, dječjih igračaka, kućnih i ostalih potrepština, pa do modnih dodataka za kućne ljubimce – odlična kvaliteta za nevjerojatno povoljne cijene!

      Svakim danom KiK u Hrvatskoj zapošljava nove ljude, a trenutno se ponosi sa preko 500 djelatnika. Ova uspješna tvrtka svojom efikasnošću postavlja nove trendove u poslovanju. Hrvatska je u odnosu na druge države u kojima KiK posluje u vrhu poslovanja, samo 2015. god. KiK je u Hrvatskoj ostvario promet od gotovo 34 milijuna €.

      Prva poslovnica otvorena je 1994. god. u njemačkom Düsseldorfu, danas KiK posluje sa preko 3.260 filijala diljem Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Slovačke u kojima zapošljava gotovo 22.000 radnika. Ovo mega poduzeće sa sjedištem u njemačkom Bönen-u, godišnje ostvaruje promet od preko 1,75 milijardi €.

      Na njemačkom je KiK skraćenica za „Kunde ist König, što prevedeno znači “Kupac je kralj“, a upravo to je i glavni moto ovog tekstilnog lanca. Dođite provjeriti!      Povodom akcije „Maknimo djecu s ulice“ tvrtka Kik donira nogometnim klubovima komplete nogometne opreme. Tako je i NK Zadrugar u sklopu akcije dobio na poklon 6 kompleta dresova. Zahvaljujemo se na vrijednoj donaciji!


      Osim nas dresove su dobili i NK Slavonija Prnjavor. i NK Omladinac Novi Grad.

Za NK Zadrugar
Mladen BerakovićEkologija
29.9.2016
Zajednički pašnjaci 2016.

      U prostorijama općine Oprisavci, 29.09.2016. održan je okrugli stol na temu „Zajednički pašnjaci 2016.“ Skup je okupio nadležne institucije, udruge i predstavnike korisnika zajedničkih pašnjaka sa poplavnih područja rijeke Save koji su oaze prirodne i tradicijske baštine. Na početku skupa, o trenutnom stanju na zajedničkim pašnjacima, izazovima i rješenjima govorili su predstavnice i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za poljoprivredno zemljište, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Javna ustanova parka prirode Lonjsko polje, a kasnije kroz diskusiju i sami korisnici.  Brodsko ekološko društvo-BED je predstavilo projekt Zadnja šansa za podolce, u sklopu kojeg se skup i održao, te Gajnu kao jedini primjer u RH gdje su korisnici pašnjaka organizirani u zadrugu.

      Identificirane su teškoće u provedbi određenih rješenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu i podzakonskih akata, problemi u reguliranju imovinsko-pravnih odnosa na nekim česticama unutar zajedničkih pašnjaka (vode, šume, poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH, privatne čestice, čestice za koje je nadležna lokalna samouprava), a spomenuti su i specifični problemi poplavnih pašnjaka Lonjskog polja. Korisnici su primjetili da postoji mjesto za napredak u komunikaciji različitih dijelova sustava koji ih prati, jer je, naročito nakon ulaska u EU i novog sustava potpora, za prosječnog poljoprivrednika izuzetno teško balansirati eventualne neusklađenosti.

      Zaključci skupa, zajedno sa preporukama, biti će proslijeđeni donositeljima odluka, provedbenim agencijama te drugim nadležnim institucijama. Skup je bio konstruktivan uz identifikaciju potrebe daljnjeg zajedničkog rada na tom polju, a organizatori skupa izrazili su zadovoljstvo odzivom predstavnika institucija na državnom nivou, kao i korisnika. Nakon skupa organizirana je posjeta Gajni.

Obavijest HEP-a
21.9.2016
Bez struje

      Obavještavamo žitelje naselja Oprisavci da u petak, 23.9.2016. u ulici Hrvatskih branitelja neće biti struje u vremenu od 9:00 do 13:00 sati zbog planiranih radova na mrežnoj infrastrukturi. U slučaju ranijeg završetka radova, očekuje se ponovno uključenje napajanja, prije navedenog termina!

HEP ODS d.o.o. - Elektra Slavonski Brod


Vjerski život
15.9.2016
Proslava Imena Marijina u Svilaju

      Vjernici župe Svilaj 12. rujna proslavili su svetkovinu svoje zaštitnice. Svetkovini Preslavnog Imena Marijina prethodila je trodnevna duhovna priprava, koju je predvodio župnik Jakob Šunjara. Svakoga dana nakon misnog slavlja ispred slike s Gospinim likom molila se molitva Gospi Svilajskoj. Vjernici su sudjelovali u prigodnoj marijanskoj pobožnosti i svetoj misi koja je svakog dana bila u 19 sati.

      U propovijedima župnik je naglasio: „Zazivajući Ime Marijino u životu imamo moćno oružje protiv Zloga! Te imamo siguran put prema Kristu, Bogu i zajamčenu pobjedu Dobrote i Dobroga u vlastitim i obiteljskom životu. Nijednu osobu ili sveca ne krasi toliko lijepih litanijskih zaziva i kreposti kao Marijino Ime! I danas u svome životu zazivamo Marijin zagovor, naše drage Gospe Svilajske.“

      Posebno svečano bilo je u nedjelju uoči svetkovine jer su vjernici nakon svete mise krenuli u hodočasnički ophod sa slikom Gospe Svilajske. Pjevajući marijanske pjesme vjernici su u procesiji pronijeli sliku Gospe Svilajske oko crkve.

      U svečanom ophodu kod špilje Gospe Lurdske izmolile su se litanije. Na sam dan svetkovine svečanu svetu misu predvodio je vlč. Zdravko Čabrajac. On je istaknuo da kada izgovaramo Ime Marijino mi se obraćamo Majci Božjoj kao prvoj najizvrsnijoj suradnici Božjoj. Te da imamo priliku proći kroz školu Marijine vjere. Na kraju misnog slavlja župnik se zahvalio svima na sudjelovanju i pomoći.

Katarina MešinVjerski život
9.9.2016
Katehetska nedjelja u Župi Svilaj

      U nedjelju 4. rujna Župa Svilaj proslavila je Katehetsku nedjelju. Sudjelovanjem djece, roditelja i brojnih župljana te zazivom Duha Svetoga započela je nova školska godina. Na početku mise župnik Jakob Šunjara uputio je prigodnu poruku svim školarcima te istaknuo kako je Isus najvažniji učitelj našega cjelokupnoga života.

      U propovijedi župnik je naglasio da trebamo poput mudroga čovjeka iz Evanđelja biti pripravni za Gospodina u školi, radu, igri i veselju naših života. Bog nam daje primjer djece u njihovoj ljubavi i iskrenosti prema drugome čovjeku. Te poput njih trebamo imati otvoreno srce za drugoga.

      Nakon homilije i molitve vjerovanja prigodnom molitvom molio se zaziv Duha Svetoga te su blagoslovljene školske torbe.

      Na kraju misnog slavlja župnik je svim osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima zaželio uspješnu školsku godinu.


Katarina Mešin

IGRAONICA
25.8.2016


UDžBENICI - VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA
18.8.2016
Preuzimanje udžbenika za školsku godinu 2016./2017.

      Obavještavamo roditelje učenika osnovnih škola s područja općine Oprisavci da će podjela udžbenika za dolazeću školsku godinu biti u ponedjeljak 22. i u utorak 23. kolovoza 2016. godine u prostorijama Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16.

      Ujedno podsjećamo da roditeljima ostaje obveza nabave radnih bilježnica kao i udžbenika u koje učenici pišu.
Vjerski život
17.8.2016
Proslava Velike Gospe u Prnjavoru

      U Prnjavoru, filijali župe Preslavnog Imena Marijina Svilaj, već tradicionalno proslavljen je blagdan Velike Gospe. U obnovljenom Gospinom svetištu i ove godine okupilo se mnoštvo hodočasnika iz susjednih sela i susjednih župa.

      Vjernici su se devetnicom pripremali za blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije. Kroz devet dana održavale su se mise s početkom u 20 sati. Svakog dana prije misnog slavlja održavala se prigodna marijanska pobožnost a vjernici su mogli pristupiti i sakramentu pomirenja. Misna slavlja kroz devet dana održavali su: Jakob Šunjara, župnik Župe Svilaj, Ivan Begović župni vikar Župe sv. Mihaela, arkanđela, Donji Miholjac, Krešimir Šaf, župni vikar Župe Preslavna Imena Marijina, Osijek 3, Ivan Bešlić, župnik Župe sv. Vendelina, opata Jarmina, Mato Knežević, dekan i župnik Župe sv. Mateja apostola i evanđeliste, Garčin, Darko Tvrdojević župnik Župe Uzvišenja sv. Križa Oprisavci, Ivica Martić, župnik Župe sv. Josipa Radnika, Osijek 5, Marko Gaćarić, župnik Župe sv. Ilije, proroka, Velika Kopanica, i Josip Ivešić dekan i župnik Župe Dobroga Pastira, Đakovo 2.

      U homilijama svatko je na svoj način propovijedao o Marijanskoj duhovnosti i ulozi Marije u našem osobnom životu i životu Crkve.

      Posebno svečano bilo je uoči svetkovine Velike Gospe. Misno slavlje predvodio je vlč. Marko Gaćarić, župnik Župe sv. Ilije, proroka, Velika Kopanica. U svojoj propovijedi naveo je kako se kroz povijest razvijala pobožnost prema Mariji te istaknu njezino nesebično darivanje za nas. Nakon misnog slavlja uslijedila je procesija sa svijećama. U procesiji nošen je kip Gospe Prnjavorske. Kip su nosili članovi Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća. Pjevajući marijanske pjesme vjernici su se uputili u svečanu procesiju kroz selo. Zastali su kod spomenika poginulom branitelju Ivanu Ostojčiću te se pomolili za sve poginule branitelje koji su položili svoj život za domovinu. Zatim su se  uputili do kapelice Velike Gospe i prigodno se pomolili. Uslijedio je povratak u crkvu gdje su blagoslovljeni nabožni predmeti.

      Na dan Velike Gospe svečano misno slavlje predvodio je Josip Ivešić dekan i župnik župe Dobroga Pastira, Đakovo. U propovijedi je promišljao o Marijinom milosrđu, njenoj spremnosti i otvorenosti da bude ispunjena Božjim milosrđem. Tako i mi poput Marije trebamo biti otvoreni za Boga, u potpunosti ga primiti u svoj život. Da bi to bilo moguće trebamo se odreći samoga sebe. Marijina veličina je u tome da je bila spremna do kraja odreći se sebe, svojih planova i ciljeva, te prihvatiti Božju volju.

      Na kraju misnog slavlja župnik Jakob Šunjara zahvalio se svima koji su na svoj način doprinijeli slavlju Velike Gospe.

Katarina Mešin


Obavijest poljoprivrednim proizvođačima
11.8.2016
Sakupljanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

DANA  25. 08. 2016.  od 8:00 do 13:30 sati

 U SIKIREVCIMA, ALOJZIJA STEPINCA 18 - PZ PRVČA, Prodajno mjesto br.15

PONIJETI OSOBNU ISKAZNICU I OIB


        POVRAT AMBALAŽE ISKLJUČIVO OD SLIJEDEĆIH PROIZVOĐAČA:


        AGOCHEM-MAX, AGROTEX, BASF, BAYER CROP SCIENCE,BELCHIM CROP PROTECTION, CHROMOS AGRO, DANON, DOW AGROSCIENCES, FLOREL, GENERA, ORCHEM, PINUS AGRO, STOCKTON, SYNGENTA AGRO.

        U SVRHU PRAVILNOG ZBRINJAVANJA AMBALAŽE OSTALIH TVRTKI KOJE NISU DIO PROJEKTA, OBRATITE SE PROIZVOĐAČIMA/ UVOZNICIMA TIH PROIZVODA!


HRVATSKI CRVENI KRIŽ - DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI
9.8.2016
Dobrovoljno darivanje krvi - OPRISAVCI, 17.8.2016. od 16 do 18 satiLJETNO RADNO VRIJEME AMBULANTE
3.8.2016
Detalje o izvanrednom (ljetnom) radnom vremenu ambulanti u Oprisavcima i Zadubravlju možete pogledati ako kliknete ovdje.


VJERSKI ŽIVOT
2.8.2016


Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanja
2.8.2016
Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanja

        Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni natječaj za "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanja" kao i "Naukovanje za obrtnička zanimanja".

        Poveznica 1
        Poveznica 2Obavijest pčelarima
1.7.2016
Dezinsekcija

       Obavještavamo pčelare I OSOBE KOJE IMAJU PROBLEMA S DIŠNIM PUTEVIMA da će se na području općine Oprisavci u UTORAK, 5. srpnja 2015. godine obavljati adulticidni tretman komaraca ukoliko budu povoljne vremenske prilike.

        Tretitanje će se provoditi u večernjim satima. Zbog štetnosti insekticida na zdravlje i život pčela savjetujemo izmještanje košnica izvan navedenih područja. 


UDžBENICI - VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA
14.6.2016
Povratak udžbenika - VAŽNO!

      Obavještavamo roditelje učenika osnovnih škola s područja općine Oprisavci da trebaju vratiti udžbenike koje su zadužili početkom školske godine, da bi se isti kompletirali i priredili za podjelu slijedećoj generaciji učenika!

      Udžbenici se trebaju razdužiti od ponedjeljka 20.6.2016. do petka 24.6.2016. godine u prostorijama Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u vremenu od 8 do 15 sati. Službenici Općine kontrolirati će svaki pojedinačni komplet udžbenika, te evidentirati razduženje vraćenih udžbenika.

      Molimo da provjerite da su svi udžbenici u kompletu, odnosno da naglasite ako je koji od udžbenika iz nekog razloga neupotrebljiv, ili nedostaje.

RADNE BILJEŽNICE I RADNE UDŽBENIKE (U KOJE SE PIŠE) NIJE POTREBNO VRAĆATI!KULTURA
13.6.2016


Strateški razvojni program
31.5.2016
Strateški razvojni program

      Općina Oprisavci u suradnji s tvrtkom Lneniček Consulting d.o.o. izradila je Strateški razvojni program u kojem je plan definirati strateške razvojne projekte koji bi se financirali sredstvima iz EU fondova i nadležnih ministarstva.

      Usklađenost ovih razvojnih dokumenata je vrlo jak argument i osigurava relevantnost za dobivanje centraliziranih sredstava, ali i prepoznavanje interesa te pristup prema međunarodnim izvorima financiranja.

      Općina Oprisavci dobila je odluku o financiranju izrade Strateškog razvojnog programa iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u omjeru 85% EU i 15% RH, temeljem natječaja otvorenog od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na program Ruralnog razvoja mjeru 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima", a podmjera 7.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljenih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti. Točnije operacija 7.1.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave.ELEMENTARNA NEPOGODA
9.5.2016
Proglašeno stanje elementarne nepogode

      Obavještavamo poljoprivrednike da je dana 9. svibnja 2016. godine Župan Brodsko-posavske županije na području općine Oprisavci proglasio

STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE IZAZVANE MRAZOM
na vinogradima, voćnjacima,
povrtlarskim kulturama na otvorenom, i rano zasijanim ratarskim kulturama.

      PRIJAVE ŠTETE PODNOSE SE U OPĆINI OPRISAVCI do 16. svibnja 2016. godine.

      Kod prijave štete obavezno donijeti na uvid dokumentaciju iz koje su vidljive katastarske čestice (ID) na kojima su posijane oštećene kulture i broj tekućeg ili žiro-računa, te OIB.


Tradicija i kultura
4.5.2016
"RAZIGRANE GRIVE" - Trnjanski Kuti, Nedjelja 8. svibnja 2016.


Lokacija: Trnjanski Kuti
Nedjelja, 8. svibanj 2016.
Okupljanje u 10:00 sati
Povorka kroz selo u 11:00 sati
- Izbor najljepše zaprege
- Utakmica preciznosti
- Utakmica brzine
- Tekličko jahanje

Organizatori:
Konjogojska udruga Slavonija
Mjesni odbor Trnjanski Kuti
Općina Oprisavci


Vjerski život
29.4.2016
Dekanatsko hodočašće

      ŽUPA SVILAJ I GARČINSKI DEKANAT U SUBOTU 28. SVIBNJA 2016. organiziraju dekanatsko hodočašće u marijansko svetište Gospe Kondžilske u Kondžilo.

      U 6,00 sati ujutro polazak iz župa dekanata.

      - predviđen dolazak u Kondžilo oko 8,00
      - vrijeme za okrijepu i odmor
      - početak pobožnosti Gospi
      - sveta misa

      Nakon mise slobodno vrijeme za osobnu pobožnost. U poslijepodnevnim satima predviđen polazak svojim župama.


      “Zdravo budi, Gospo Komušanska, Majko naša, kraljice kršćanska! Pogled svoj na vjerni narod svrati, dragi lik tvoj nek nas posvud prati! Budi radost svakom našem domu, sve nas vodi k milom Sinu svomu!

      Prijave moguće i na telefon/mobitel: 035/475-222; 099/3155-936

vlč. Šunjara Jakob, župnikAkcija Hrvatskog Crvenog križa
8.4.2016
Dragovoljno darivanje krvi - Daruj krv - SPASI ŽIVOT!


HRVATSKI CRVENI KRIŽ
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLAVONSKI BROD
OPĆINSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OPĆINE OPRISAVCI

      U srijedu, 13. travnja 2016. godine u vremenu od 16 do 18 sati u prostorijama općine Oprisavci Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog Križa općine Oprisavci, organiziraju dragovoljno darivanje krvi.

      Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj humanoj akciji i daruju krv.

      Krv mogu darivati samo zdravi ljudi. Prije darivanja krvi svatko prođe kratki lječnički pregled. Darovanu količinu krvi organizam darivatelja nadoknadi vrlo brzo bez ikakvih posljedica. Nakon darivanja krv u transfuziji prolazi različita testiranja kako bi se utvrdilo može li se koristiti kao lijek. Na taj način se vrši i dodatna kontrola zdravlja onoga tko je krv darovao, a to može biti vrlo korisno za darivatelja, poglavito da se u ranoj fazi otkrije neki zdravstveni problem kojeg darivatelj nije bio svjestan.

      ODAZOVITE SE DARIVANJU KRVI JER DARUJUĆI KRV DANAS, OSIGURAVATE SEBI, SVOJOJ OBITELJI, SVOJIM SURADNICIMA I PRIJATELJIMA TAJ NEZAMJENJIVI LIJEK SUTRA, KAD NEKOM OD VAS ZATREBA!

      HVALA U IME SVIH KOJIMA ĆETE DARUJUĆI KRV SPASITI ŽIVOT!

HRVATSKI CRVENI KRIŽ
Vjerski život
4.4.2016
Devetnica Božanskom milosrđu

      U Svetoj godini milosrđa u kojoj smo pozvani milosrdnoga Boga staviti u središte kako našeg osobnog života tako i u središte života naših zajednica, kako bi si osvijestili da je Bog naš Otac koji nas neizmjerno ljubi, te da je On neiscrpan izvor milosrđa koje se nudi svakom čovjeku.

      U župi Svilaj molila se devetnica Božanskom milosrđu s nakanom za duhovnu i materijalnu obnovu župe. Devetnica je započela na Veliki četvrtak, a predvodio ju je župnik Jakob Šunjara. Svakoga dana vjernici su se okupljali na svetu misu s početkom u 19 sati. Nakon mise pred slikom Milosrdnog Isusa molile se prigodne molitve i litanije Božanskom milosrđu. Devetnica je završila u subotu 2. travnja.

      Na Nedjelju Božjeg milosrđa u svojoj homiliji župnik je naglasio važnost i snagu Božjeg milosrđa koje nas poziva da mu otvorimo svoje srce. U Isusovom srcu može prebivati svaki čovjek ako to želi. Isus nas sve poziva da budemo dionici Njegova milosrđa. Na kraju misnog slavlja župnik je naglasio da je potrebno zamoliti Gospodina da nas Kristovo milosrđe obasja posebno u ovoj Godini milosrđa jer iz Njegovog srca izviru zrake mira, ljubavi i dobrote koje su upućene svima nama.

Katarina Mešin
Agencija za poljoprivredno zemljište
29.3.2016
Predavanja za poljoprivrednike na Proljetnom sajmu u Gudovcu

       Agencija za poljoprivredno zemljište, u suradnji s Gradom Bjelovarom i Savjetodavnom službom, organizira u subotu, 2. travnja 2016. predavanja za poljoprivrednike na Proljetnom sajmu u Gudovcu.

Raspored predavanja:
Zakup i prodaja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH - 11 sati
Predavači: Daria Dragčević i Ivan Jurić

Komasacija poljoprivrednog zemljišta - 13 sati, predavač: mr. sc. Blaženka Mičević

Predavanja će se održati u Paviljonu 1, prvi kat, velika dvorana.
Pozivamo sve poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku i saznaju nove informacije o zakupu i prodaji državnog zemljišta, te o komasaciji.
Agencija za poljoprivredno zemljište


ČESTITKA
23.3.2016
Sretan i blagoslovljen Uskrs!OBAVIJEST RODITELJIMA
22.3.2016
Mala škola

      Obavještavamo roditelje polaznika MALE ŠKOLE da će ista krenuti s radom od PONEDJELJKA 4. travnja 2016. godine. Roditeljski sastanak za roditelje polaznika održati će se 1. travnja 2016. godine (PETAK) s početkom u 16,30 sati u prostorijama Općine Oprisavci, Trg Sv. Križa 16 (prostor igraonice na katu).

      Na sastanku će se obrazložiti svi detalji o terminima održavanja male škole.

Odgojiteljica: HELENA KOVAČEVIĆ


Vjerski život
22.3.2016
Cvjetnica i Križni put u župi Svilaj

      U nedjelju, 20. ožujka, u župi Svilaj proslavljen je blagdan Cvjetnice, odnosno spomen dan Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem. Svečana misa započela je blagoslovom grančica ispred crkve nakon čega je uslijedila svečana procesija. U homiliji župnik je rekao da Cvjetnica u nama izaziva kako radosne tako i žalosne trenutke. Cvjetnica pobuđuje realnost u našem životu jer je svatko od nas doživio kako uspjeh tako i poniženje. Trebamo biti svjesni da smo i mi oni koji izgovaraju teške riječi, te svojim riječima druge razapinjemo na križ.

      Župnik je pozvao sve prisutne da se upute na Križni put te da kroz njega nastojimo biti što sličniji Isusu u patnji i trpljenju. Nakon mise uslijedila je pobožnost Križnog puta. Već treću godinu na blagdan Cvjetnice organizira se križni put u župi Svilaj. Križni put održan je na relaciji Svilaj - Sredanci - Stružani - Zoljani - Prnjavor - Novi Grad. Prva postaja izmolila se ispred župne crkve u Svilaju nakon koje su se vjernici uputili prema Sredancima. U pobožnosti križnog puta sudjelovalo je oko četiristo vjernika. Pješačeći 14,5 kilometara prošlo se svim selima župe Svilaj. Križ su nosili ovogodišnji krizmenici. Postaje križnog puta molile su se ispred crkava, kapelica i križeva krajputaša.

      U svakom selu vjernici su zastali u crkvi i pomolili se za osobne nakane. Četrnaesta postaja izmolila se ispred kapelice svetoga Nikole u Novog Gradu. Mještani svih sela pripremili su okrjepu za sudionike Križnog puta. Župnik je prigodnim riječima zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj pobožnosti. Slijedeći Kristov križ obgrlili smo našu župu i iskazali zajedništvo, rekao je župnik. Nakon blagoslova vjernici su se uputili svojim kućama.

Katarina MešinKultura
22.3.2016
Izložba rukotvorina Udruge žena SMILJAK iz Oprisavaca

      Pozivamo sve zainteresirane da dođu posjetiti izložbu rukotvorina i ručnih radova koju je u kapelici crkve Uzvišenja Svetog Križa u Oprisavcima postavila Udruga žena SMILJAK iz Oprisavaca.

      Izložba je otvorena do Uskrsnog ponedjeljka i može se razgledati svakim danom prije ili poslije svete mise.


Energetska obnova
17.3.2016
Škola i mjesni dom u Trnjanskim Kutima

      Započelo je izvođenje radova na povećanju energetske učinkovitosti mjesnog doma i osnovne škole u Trnjanskim Kutima koje u 80% iznosu sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radit će se izolacija vanjske ovojnice (stiropor fasada), toplinska izolacija stropa i poda prizemlja, zamjena vanjske stolarije i ugradnja sustava grijanja na pelet.

      Ukupna vrijednost investicije iznosi 654.703,85 kuna.
Infrastruktura
15.3.2016
Novi nogostup u Svilaju

    Općina Oprisavci završila je s izgradnjom nogostupa u zapadnom dijelu naselja Svilaj. Ova investicija vrijedna 32.966,75 kuna nastavak je kontinuiranog rada na poboljšavanju uvjeta života svih mještana s područja općine Oprisavci.

   Radove je izvodila IZGRADNJA MAĐAREVIĆ d.o.o. a na Facebook stranicama Općine možete pogledati fotografije tijeka izgradnje ovog nogostupa.

Civilna zaštita
15.3.2016
Civilna zaštita Općine Oprisavci

       Civilna zaštita je sustav organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša u velikim nesrećama i katastrofama i otklanjanja posljedica terorizma i ratnih razaranja.

       Sustav civilne zaštite obuhvaća mjere i aktivnosti (preventivne, planske, organizacijske, operativne, nadzorne i financijske) kojima se uređuju prava i obveze sudionika, ustroj i djelovanje svih dijelova sustava civilne zaštite i način povezivanja institucionalnih i funkcionalnih resursa sudionika koji se međusobno nadopunjuju u jedinstvenu cjelinu radi smanjenja rizika od katastrofa te zaštite i spašavanja građana, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša na teritoriju Republike Hrvatske od posljedica prirodnih, tehničko-tehnoloških velikih nesreća i katastrofa, otklanjanja posljedica terorizma i ratnih razaranja.

       Načela sustava civilne zaštite su opća načela: načelo humanosti i načelo zabrane diskriminacije, načela operativnog djelovanja sustava civilne zaštite( načelo supsidijarnosti, načelo solidarnosti i načelo kontinuiteta djelovanja). Mjere i aktivnosti u sustavu civilne zaštite provode sljedeći sudionici:

       – Vlada Republike Hrvatske
       – središnje tijelo državne uprave nadležno za poslove civilne zaštite
       – tijela državne uprave i druga državna tijela
       – Oružane snage Republike Hrvatske i policija
       – jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

       Mjere i aktivnosti u sustavu civilne zaštite provode sljedeće operativne snage sustava civilne zaštite:

       a) stožeri civilne zaštite
       b) operativne snage vatrogastva
       c) operativne snage Hrvatskog Crvenog križa
       d) operativne snage Hrvatske gorske službe spašavanja
       e) udruge
       f) postrojbe i povjerenici civilne zaštite
       g) koordinatori na lokaciji
       h) pravne osobe u sustavu civilne zaštite.

       Dan civilne zaštite Republike Hrvatske obilježava se 1. ožujka.
       Dan europskog broja 112 obilježava se 11. veljače.
       Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa obilježava se 13. listopada.

LAG Slavonska ravnica
4.3.2016
Radni sastanak u svrhu izrade LRS-a

       Pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sve zainteresirane na radni sastanak u svrhu prikupljanja projektnih prijedloga (ideja) i percepcije stanja u Općini. Projektni prijedlozi služit će za određivanje prioriteta i definiranje zajedničkog plana razvoja područja. Sve projektne ideje koje budu u skladu sa definiranim prioritetima moći će se prijavljivati na natječaje LAG-a “Slavonska Ravnica“ koji će dodjeljivati sredstva za njihovo sufinanciranje. Raspisivanje natječaja očekuje se u drugoj polovici 2016. godine.

Sastanak će se održati u četvrtak 10. ožujka 2016. godine
u prostorijama Općine Oprisavci s početkom u 10:00 sati.
Slavonijatrans
23.2.2016
Tehnički pregled traktora i prikolica

 


 

OBAVIJEST

       Obavještavamo poljoprivrednike da će "SLAVONIJATRANS TEHNIČKI PREGLEDI" d.o.o. i "CROATIA OSIGURANJE " d.d. obavljati registraciju traktora i poljoprivrednih prikolica u ponedjeljak 7. ožujka 2015. godine u Oprisavcima, u prostorijama upravne zgrade Općine Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, u Oprisavcima.

Voditelj STP-a: Franjo Stanić


SPORT
22.2.2016
Karla Kurkutović

       S ponosom prenosimo vijest da je naša KARLA KURKUTOVIĆ iz Oprisavaca svojim trudom i talentom postala članicom HRVATSKE ŽENSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE (U-15) s kojom je odigrala povijesnu utakmicu protiv reprezentacije Slovenije. Više o tome ovdje.

       Karla također trenira u ŽNK „Viktorija“ u Slavonskom Brodu. Uz sve sportske obveze, Karla je i odlična učenica 8. razreda OŠ „Stjepan Radić“ Oprisavci koja sudjeluje u većini izvannastavnih aktivnosti i natjecanjima znanja. Stoga čestitke Karli i njenim roditeljima!
Isplata financijske potpore
17.2.2016
Obavijest studentima

       Obavještavamo studente koji su predali zahtjev za financijsku potporu za akademsku godinu 2015./2016. da je ista isplaćena onim studentima koji su zadovoljili uvjete iz Odluke.

 

 

 

 

 

 Savjetodavna služba
9.2.2015
Održiva upotreba pesticida

Okružnica - Izobrazba o održivoj upotrebi pesticida [PDF]


       Izobrazba će se održavati u prostorijama Općine Oprisavci 16. 17. i 18. veljače 2016. godine u vremenu od 10:00 do 15:00 sati. Planirani broj polaznika: 30. Predavači: Mara Maglić i Vera Novaković.

       Više informacija možete dobiti putem telefona - 098 9485 878 - Mara Maglić.


IKAS mjere ruralnog razvoja
3.2.2016
Poziv na predavanja o IAKS mjerama ruralnog razvoja: M10, M11 i M13        Upravljačko tijelo Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provode informativnu kampanju o IAKS mjerama ruralnog razvoja.

       Pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike da prisustvuju predavanjima na kojima će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja prezentirati ciljeve te informirati prisutne o provedbi IAKS mjera iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

       Predavanja se odnose na sljedeće mjere:

 • Mjera 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
 • Mjera 11 – Ekološki uzgoj
 • Mjera 13 – Plaćanja područjima s prirodnim ili ostalim posebnim ograničenjima

       Informativna kampanja provodi se u razdoblju od 10. veljače do 8. ožujka, a raspored predavanja po županijama pogledajte u tablici:


R.br. PODRUŽNICE/ TERMINI LOKACIJE
1

BRODSKO-POSAVSKA/ VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

10.02.2016.

OPRISAVCI – 10.02. od 10-12:30 sati, Općinska vijećnica, Trg Svetog Križa 16
OTOK – 10.02. od 15-17:30 sati, Trg Kralja Tomislava 6A, Gradska knjižnica
2

OSJEČKO-BARANJSKA

11.02.2016.

ĐAKOVO – 11.02. od 10-12:30 sati, Gradska vijećnica, Trg dr. F. Tuđmana 4
BELI MANASTIR – 11.02. od 15-17:30 sati, Velika vijećnica, Imre Nagya 2d
3

POŽEŠKO-SLAVONSKA/ VIROVITIČKO- PODRAVSKA

12.02.2016.

PLETERNICA – 12.02. od 10-12:30 sati, PLINK poduzetnički inkubator Pleternica, Ante Starčevića 35, Kontakt: 034/252-125, mob: 099-397-4732
SUHOPOLJE – 12.02. od 15-17:30 sati, Hrvatski dom, Trg Sv. Terezije 10
4

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA/ ZAGREBAČKA ISTOČNI DIO

15.02.2016.

KRIŽEVCI – 15.02. od 15 – 17:30 sati, dvorana Komunalnog poduzeća Križevci, Drage Grdenića 7
VRBOVEC – 15.02. od 10 – 12:30 sati, Gradska vijećnica, Trg Petra Zrinskog 9
5

SISAČKO-MOSLAVAČKA/ BJELOVARSKO-BILOGORSKA

17.02.2016.

VELIKI GRĐEVAC – 17.02. od 10-12:30 sati, Višenamjenska dvorana, Kralja Tomislava 10
POPOVAČA – 17.02. od 15-17:30 sati, Dom kulture, Trg grofova Erdedija 18
6

MEĐIMURSKA/ VARAŽDINSKA

19.02.2016.

VIDOVEC – 19.02., od 10-12:30 sati, Općinska dvorana, Vidovski trg 9, preko puta crkve
BELICA – 19.02. od 15-17:30 sati, bivša kino-dvorana, Kralja Tomislava 100, Načelnik općine Zvonimir Taradi, opcina@belica.hr; tel. 040/846-067
7

KRAPINSKO-ZAGORSKA/ ZAGREBAČKA JUŽNI DIO

22.02.2016.

ZLATAR – 22.02. od 15-17:30, Park hrvatske mladeži 2
JASTREBARSKO –22.02. 10-12:30 sati, Centar za kulturu, Dr. Franje Tuđmana 9
8

KARLOVAČKA/

SISAČKO-MOSLOVAČKA

24.02.2016.

GLINA – 24.02. od 10-12:30 sati, Hrvatski dom, S.i A. Radića 10
VOJNIĆ – 24.02. od 15-17:30 sati, Dom kulture, Trg kralja Petra Svačića 2
9

PRIMORSKO-GORANSKA/

LIČKO-SENJSKA

26.02.2016.

OTOČAC – 26.02. od 10-12:30 sati, Gacko pučko otvoreno učilište
DELNICE – 26.02. od 15-17:30 sati, Velika Vijećnica Grada Delnica, Trg 138 brigade H.V.4
10

ZADARSKA/

ŠIBENSKO-KNINSKA

02.03.2016.

DRNIŠ – 02.03. od 15-17:30 sati, Trg kralja Tomislava 1, Općinska zgrada
BENKOVAC, 02.03. od 10-12:30 sati, Gradska knjižnica, Šetalište kneza Branimira 46
11

SPLITSKO-DALMATINSKA/ DUBRAVAČKO-NERETVANSKA

03.03.2016.

SINJ – 03.03. od 10-12:30 sati, Gradska vijećnica Sinj, Dragašev prolaz 10
METKOVIĆ (za dolinu Neretve), 03.03. od 15-17:30 sati, Zgrada političkih stranaka, Kralja Zvonimira 22
12

ISTARSKA

08.03.2016.

PULA – 08.03. od 10-12:30 sati, Županijska Gospodarska komora, Carrarina 5
PAZIN – 08.03. od 15-17:30 sati, Gradska vijećnica, Družba Sv. Ćirila i Metoda 10Trošarine na alkoholna pića
19.1.2016
CARINSKI URED SLAVONSKI BROD
Dr. Mile Budaka 1
 


VAŽNE OBAVIJESTI
MALIM PROIZVOĐAČIMA JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA I MALIM PROIZVOĐAČIMA VINA

U nastavku pročitajte i preuzmite dokumentaciju potrebnu za upis u registar trošarinskih obveznika.

Dopis i upute Carinskog ureda Slavonski Brod
Izjava o posjedovanju kotla za destilaciju alkoholnih pića
Primjer ispunjavanja opće uplatnice
Obrazac GI-MP-JAP
Obrazac PUR


Upute za fizičke osobe - proizvođače alkoholnih pića (www.carina.hr)


Pokladno jahanje
18.1.2016
KONJOGOJSKA UDRUGA „SLAVONIJA“ POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE OPRISAVCI ORGANIZIRA TRADICIONALNO ŠESTO

POKLADNO JAHANJE U OPRISAVCIMA


U NEDJELJU, 24. SIJEČNJA 2016. GODINE S POČETKOM U 12:00 SATI
ISPRED NOVE DVORANE U OPRISAVCIMA.


     Kako je predviđeno programom, u vremenu od 12:00 do 17:00 sati povorka pokladnih jahača posjetiti će tri postaje u naselju Oprisavci. U povorci će sudjelovati 50-ak jahača s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije.

Udruge učesnice:


SLAVONIJA Slavonski Brod
LIPICANAC Ruščica
KONJOGOJSKA UDRUGA Sikirevci
ERGELA Dorić Svilaj
ERGELA Medvidović Sikirevci


    Po završetku događaja uz prigodnu večeru učesnike povorke pokladnog jahanja, jahače i goste zabavljati će TS ATAŠE iz Novog Grada.    Pozivamo sve ljubitelje tradicijske kulture da svojom nazočnošću podrže ovu manifestaciju!


Općinski načelnik: Pejo Kovačević

.: komentiraj :.
[vidi knjigu gostiju]Pomoć studentima - Javni poziv
4.1.2016
JAVNI POZIV studentima s područja općine Oprisavci

grbRH  
REPUBLIKA HRVATSKA  
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA  

grbOO

OPĆINA OPRISAVCI
Jedinstveni upravni odjel
OPĆINSKI NAČELNIK

Oprisavci, 4. siječnja 2016. godine

JAVNI POZIV
STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE OPRISAVCI


       Pozivaju se studenti s područja općine Oprisavci da podnesu zahtjev za dodjelu financijske pomoći za akademsku godinu 2015./2016.

       Pravo na financijsku potporu/pomoć imaju redovni studenti-prva godina, redovni studenti koji su upisali višu akademsku godinu u odnosu na prošlu godinu (od druge godine studiranja pa nadalje), te apsolventi, uz uvjet da roditelji studenata koji su podnijeli zahtjev za pomoć nemaju dugovanja prema Općini Oprisavci veća od 500,00 kn do dana podnošenja zahtjeva. Studenti koji su „zamrznuli“ akademsku godinu i studenti koji su upisali pad (ponavljanje) godine nemaju pravo na pomoć. Pomoć se odnosi na akademsku godinu 2015/2016. za razdoblje od 01. listopada 2015. do 15. srpnja 2016. godine.

       Pravo na financijsku potporu/pomoć studenti ostvaruju podnošenjem propisanog zahtjeva uz obvezno prilaganje dokumenata (uvjerenje ustanove i preslike osobnih dokumenata) kako je navedeno u članku 3. Odluke o isplati jednokratne financijske pomoći/potpore redovnim studentima s područja općine Oprisavci (akademska godina 2015./2016.)

       Iznos financijske potpore iznosi 1.000 kuna po studentu.

Preuzimanje: zahtjev | odluka

   ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA JE 31. SIJEČANJ 2016. GODINE!   LJEKARNA U OPRISAVCIMA
Zadnja izmjena: 4.1.2016
LJEKARNE
Marije Vinković, mr.ph.
(sjedište: Osječka 125, Slavonski Brod)

Trg Svetog Križa 1
35213 Oprisavci

tel: 035 227 444
 

RADNO VRIJEME
LJEKARNE U OPRISAVCIMA

(osim državnih praznika i blagdana)

PONEDJELJAK - UTORAK - SRIJEDA - PETAK

OD DO
od 8:00 do 16:00ČETVRTAK

OD DO
od 12:00 do 20:00SUBOTOM LJEKARNA NE RADI

ZA VRIJEME GODIŠNJEG ODMORA U VREMENU OD 15.7. DO 15.8.2015. LJEKARNA ĆE RADITI
SVAKI DAN OD PONEDJELJKA DO PETKA OD 8 DO 16 SATI!

24.12. (BADNJAK) I 31.12. (STARA GODINA) LJEKARNA RADI OD 8 DO 15 SATI.

Telefon za kontakt: 035/227-444
email: ljekarna.oprisavci@gmail.com

Na ovoj stranici obavještavat ćemo vas o eventualnim promjenama radnog vremena ambulante i ljekarne u Oprisavcima, sukladno nama dostavljenim informacijama.- stranica br. 11 -