OPĆINA OPRISAVCI
Gdje sam: IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI [ online: 3][chat]
[max online: 56] Broj posjeta:
IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI
20.10.2020
IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI

Općina Oprisavci, kao tijelo javne vlasti, obvezna je osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (Narodne novine 17/19) od 23. rujna 2019.

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetske stranice domene opcina-oprisavci.hr

Status usklađenosti

Ove internetske stranice nisu u skladu sa Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je u pogledu općih zahtjeva za osiguranje pristupačnosti zbog sljedećih razloga:

– stranice nemaju mogućnost povećanja teksta, pojačanja kontrasta teksta, niti mogućnost strojnog čitanja označenog teksta

– stranice nisu prilagođene prikazu na pametnim telefonima i tabletima

– pojedine word i pdf datoteke nisu u cjelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana

– dio slika i datoteka nema prikladan tekstualni oblik

- pdf datoteke otvaraju se u novom prozoru preglednika, a *.doc i *.ppt datoteke dostupne su isključivo kao datoteke za preuzimanje

Podizanje razine pristupačnosti

Općina Oprisavci u postupku je promjene internetskih stranica koje će u potpunosti biti usklađene sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske s ciljem potpune prilagodbe svojeg internetskog sadržaja osobama s invaliditetom.

Priprema ove Izjave o pristupačnosti

Ova Izjava pripremljena je dana 20. listopada 2020., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene u obliku testiranja pristupačnosti.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Sve upite u vezi s pristupačnosti internetske stranice www.oprisavci.hr  korisnici mogu uputiti:
• elektroničkom poštom: opcina-oprisavci@sb.t-com.hr
• telefonom: 035/227-501
• poštom: Općina Oprisavci, Trg Svetog Križa 16, 35213 Oprisavci

Općina Oprisavcici dužna je na upite, obavijesti ili zahtjeve korisnika u vezi s osiguravanjem pristupačnosti odgovoriti u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti odnosno zahtjeva ili ga u istom roku, uz detaljno obrazloženje razloga koji zahtijevaju odgodu, obavijestiti o naknadnom roku u kojem će odgovoriti na korisnikovu obavijest ili zahtjev.

Inspekcijski nadzor

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje:

  • elektroničkom poštom: ppi@pristupinfo.hr
  • poštom: Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske, Trg žrtava fašizma 3, 10000 Zagreb, Hrvatska.